Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Je sanace azbestu ve školách konečně na obzoru?

Důležitý krok k zajištění sanace minerálních a azbestových vláken v objektech škol na Máji učinila ve středu 11. ledna rada města. Rozhodla o vypsání veřejné zakázky formou jednacího řízení bez uveřejnění, v souladu s § 23 zákona 137.

Ve svém rozhodnutí a dalších krocích se rada města řídí doporučeními firmy Foster Bohemia, která vypracovala nejen expertizu výskytu azbestových vláken v májských školách, ale připravila i rámcový projekt sanace. Zároveň městu doporučila tři odborné firmy, které byly ve věci zakázky osloveny. Ty jsou podle Zoji Guschlové z Foster Bohemia schopny garantovat řádné provedení sanace, mají náležitou odbornost, zkušenosti i technické a personální zajištění.

V pátek by měli pracovníci zmíněných firem absolvovat prohlídku prostor škol na Máji, kterých se sanace týká, v pondělí pak předloží kalkulaci ceny sanace, kterou vyhodnotí Foster Bohemia a jejím doporučením se bude řídit i výběrová komise. Její závěry by mělo potvrdit mimořádné jednání rady města. Firma, která zakázku získá, bude navržený postup sanačních prací předkládat k posouzení a schválení Krajské hygienické stanici.

Foto: www.asbestosprojectmanagement.com

Štítky environmentální remediace, rada obce, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je sanace azbestu ve školách konečně na obzoru?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.