Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Když lidem není osud zanedbaných zvířat lhostejný...

V naprosto nevyhovujících podmínkách žilo v jednom domě v Hranicích u Nových Hradů na Budějcku třiadvacet psů, tři vodní želvy, několik andulek a myšky. Celou situaci se proto od neděle rozhodlo řešit občanské sdružení Cibela.

Na místě je podle sdělení OS Cibela osmnáct dospělých psů, z toho jsou tři až čtyři velice vyhublí a vzrůstem svému věku rozhodně neodpovídají, a pět přibližně dvouměsíčních štěňat. „Někteří psi žijí v domě, kde majitelka netopí. V neděli měla uvnitř dva stupně nad nulou... Ostatní jsou venku na dvorku. Povahově jsou milí, ale bojí se,“ řekla Martina Pohorská.

Obyvatelka domu podle jejích slov nemá peníze na uživení zvířat a nezvládá péči o ně, proto se Cibela pokusí pejsky co nejdříve odvézt do depozit. „Majitelka si nechá pouze několik pejsků, které necháme vykastrovat a vrátíme jí je,“ dodala Pohorská.

Ještě v neděli se podařilo občanskému sdružení sehnat nové majitele pro želvy a byla zajištěna depozita pro myšky, andulky, všechna štěňata a tři až pět nejmenších dospělých psů.

„V pondělí nastoupila majitelka ze zdravotních důvodů do nemocnice. Nyní máme podepsané smlouvy o předání zvířat do naší péče a ve čtvrtek dopoledne pojedeme pejsky lépe nafotit, nakrmit a odvézt tři štěňata, želvy a andulky do depozit. Odpoledne pojedou do depozit dvě štěňata, šest dospělých psů a myšky,“ uvedla Martina Pohorská z OS Cibela.

Jak uvedla čtenářka Petra Schwarzová, která Budějckou Drbnu kontaktovala s prosbou o pomoc, je jen málo lidí, kteří jsou ochotni vzít si pejsky alespoň do částečné péče. „To by nám v tuto chvíli moc pomohlo,“ řekla Schwarzová.

Pokud jste ochotni lidem, kteří neuspokojivou situaci v Hranicích řeší, jakkoliv pomoci, kontaktujte Martinu Pohorskou na telefonním čísle 721 878 458 nebo na e-mailu asilo@volny.cz.

Foto: OS Cibela

Štítky pes, andulka vlnkovaná, dům, Hranice, Petra Schwarz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

A sakra, ta voda je na houby......

Čtvrtek, 16. února 2012, 16:43Odpovědět

Když lidem není osud zanedbaných zvířat lhostejný...  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.