Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lanový park na Máji stihnou otevřít ještě před letní sezonou

Vedle budějcké Základní školy Máj II. v lesním úseku začaly přípravy nového lanového parku. První trasy by měly být dokončeny v květnu letošního roku. Po zkušebním provozu bude park otevřen široké veřejnosti z Českých Budějovic i celého Jihočeského kraje.

„Hlavním cílem vznikajícího lanového parku je umožnit dětem a mladým lidem aktivně trávit svůj volný čas v přírodě v bezprostřední blízkosti svého města. Mladí lidé tak dostanou příležitost zkusit si netradiční sportovní aktivity v korunách stromů, což jim pomůže k zvýšení jejich fyzické zdatnosti a schopnosti odhadnout správně své síly,“ uvedl Vojtěch Prokeš, jednatel společnosti, která se výstavbou zabývá.

Lanový park nabídne trasy různé obtížnosti. Jejich základem budou lanové překážky ve výšce kolem deseti metrů. Lanové překážky budou umístěny na stromy šetrně a neomezí ani stávající využití lesa k procházkám.

Svým umístěním je park vhodně dostupný zejména na kole, neboť se nachází hned vedle cyklostezky vedoucí do Branišova. Návštěvníci však budou moci využívat pohodlně i MHD, která je rovněž v bezprostřední blízkosti.

„Lanový park bude otevřen vždy v letních měsících o víkendech i ve všední dny, a to tak, aby ho mohli navštěvovat mladí lidé a trávili tak svůj volný čas sportovním vyžitím,“ doplnil Prokeš.

Park by měl podle jeho slov sloužit především mladým lidem z přilehlých lokalit, kteří nemají příliš příležitostí k aktivnímu trávení volného času, ale také jako nabídka pro školy a výchovné organizace. Výrazně tak rozšíří možnosti mladých lidí z celého města.

„Lanový park jako aktivitu ve městě vítáme. České Budějovice obecně nenabízí příliš mnoho atrakcí pro děti a mládež, a proto tento projekt podpořila rada města podnájmem pozemku v blízkosti nejlidnatějších lokalit tak, aby pro uživatele byl park co nejlépe dostupný,“ dodává za město České Budějovice náměstkyně primátora Ivana Popelová.

Napsala Jitka Welzlová
Foto: www.lipnoservis.cz

Štítky lanový park, České Budějovice, volný čas, Jihočeský kraj, Branišov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lanový park na Máji stihnou otevřít ještě před letní sezonou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.