Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Lidé uvidí v Budějcích na Vltavě audiovizuální show

Na vodní ploše o rozměrech 300 metrů čtverečních bude již dnes k vidění holografická projekce. Show, která se uskuteční v Českých Budějovicích na hladině řeky, je součástí audiovizuálního festivalu Vltava žije.

„Rozhodli jsme se oživit Vltavu a připravit pro Jihočechy výjimečnou podívanou,“ řekl jednatel pořádající agentury Rudolf Střítecký. Podle něj show odvypráví příběh jižních Čech v nové podobě.

Projekční plochu budou tvořit LED technologie a vodní stěna vysoká 15 a široká 25 metrů. Součástí bude i prostorová laserová show, hudební vystoupení nebo ohňostroj.

Třetí díl festivalu, jehož první dvě části se uskutečnily v Lipně nad Vltavou a Boršově, začne v Českých Budějovicích v pátek od 16 hodin zábavným odpolednem na parkovišti u Dlouhého mostu. Vpodvečer například vystoupí skupina Toxique a úderem půl deváté začne audiovizuální show.

„Vltava je naprosto dominantní jihočeskou řekou a již od dob prvního osídlení to na ní a kolem ní žilo. Je proto skvělým nápadem představit ji ve zcela novém světle,“ uvedl jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Zdroj: ČTK

Štítky Vltava žije, audiovizuální show, Toxique, České Budějovice, Vltava, festival, Jiří Zimola, Jihočeský kraj, Lipno nad Vltavou, Boršov, Dlouhý most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé uvidí v Budějcích na Vltavě audiovizuální show  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.