Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Město dá šanci sociálně slabým, má pro ně byty

Pilotní projekt, který byl součástí dokumentu s názvem Potlačení nežádoucích sociálních jevů v Českých Budějovicích v oblasti bydlení a prevence kriminality, umožní znevýhodněným lidem získat bydlení.

„Chceme, aby se lidé, kteří prošli nějakou těžkou životní zkouškou a ztratili střechu nad hlavou, začlenili do běžného života a naučili se zase normálně žít. K tomu by měly napomoci čtyři byty, které k tomuto účelu uvolnila Správa domů s.r.o. a doprovodný sociální program,“ říká k hlavnímu smyslu celé myšlenky náměstek primátora Petr Podhola.

V rámci dotačního programu na podporu sociální oblasti v roce 2012 bylo nově vyhlášeno opatření právě na realizaci tohoto pilotního projektu. Žádost si podaly dvě organizace, Mezi proudy o.p.s. a místní Městská charita. Alokovaná částka je 250 tisíc korun.

„Komise žádosti vyhodnotila a zohlednila, že obecně prospěšná společnost Mezi proudy už má  uzavřené partnerství s dalšími poskytovateli sociálních služeb, kteří budou ´nominovat´ své uživatele do tohoto pilotního programu a koordinovat celý projekt. Městská charita žádnou návaznost uzavřenou nemá. Konečný verdikt komise znamená, že společnost Mezi proudy bude disponovat třemi byty a částkou 190 tisíc korun a Městská charita jedním bytem a 60 tisíci korunami. Konečné slovo ale budou mít zastupitelé města,“ říká Petr Podhola.

Napsala Jitka Welzlová

Štítky České Budějovice, Petr Podhola, charita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město dá šanci sociálně slabým, má pro ně byty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.