Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na náměstí se znovu protestovalo proti koalici ČSSD s KSČM

Asi sedm desítek lidí ve středu přišlo do centra Budějc na demonstraci, kterou v den porážky nacistického režimu svolala iniciativa Komunisté nepatří ke kormidlu.

Proti účasti KSČM ve vládní koalici v čele Jihočeského kraje se protestuje od loňského listopadu. V aktivitách chce iniciativa pokračovat minimálně do příštích voleb.

„Myslím si, že načasování je velmi vhodné, máme 8. května, den, kdy si připomínáme porážku nacistického režimu... Myslím si, že nacistická totalita byla zmapována velmi dobře. Na kontě druhé světové války je 62 milionů mrtvých. Bohužel 8. května 1945 nenastal ráj na zemi, historie šla dál a totalitu hnědou-nacistickou vystřídala totalita rudá, netrvalo to příliš dlouho,“ řekl na shromáždění nedávno odvolaný ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů Daniel Herman.

Zástupci iniciativy apelují na veřejnost, protože podle nich ČSSD porušila takzvané bohumínské usnesení a uzavírá s komunisty koalice. „Věříme, že jim to třeba jednou spočítá ve volbách, protože hrozí koalice na vládní úrovni a toho se momentálně nejvíce bojíme,“ uvedl mluvčí iniciativy Komunisté nepatří ke kormidlu, pedagog a člen krajského výboru KDU-ČSL Šimon Heller.

S tím podle něj souvisí i účast Hermana na demonstraci. Podle Hellera se totiž sociální demokraté a komunisté snaží v ústavu dostat k archivu bezpečnostních složek. Rada ústavu Daniela Hermana oficiálně odvolala především za údajně chaotickou digitalizaci dokumentů.

Zdroj: ČTK

Štítky koalice ČSSD a KSČM, protest na náměstí Přemysla Otakara II., koalice, ČSSD, KSČM, Daniel Herman, České Budějovice, druhá světová válka, Šimon Heller, Ústav pro studium totalitních režimů, Jihočeský kraj, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Solfronk

konečně je zřejmé že pan Heller zastupuje konkrétní stranu pořád to byl takový svědomitý chlapec, uvědomělý a náhle KDU-ČSL jo jo ty toho taky dost pohnojili za jejich vládních angažmá!!!!!! hlavně aby to zmínil svým studentům že mu jde pouze o svůj politický triumf a o SVÉ KORMIDLO ke kterému asi chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

Čtvrtek, 9. května 2013, 22:10Odpovědět

Na náměstí se znovu protestovalo proti koalici ČSSD s KSČM  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.