Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejistota mezi obyvateli Domu seniorů pokračuje

„Pořád nevíme, co s námi bude!“ Bezmocný povzdech jedné z obyvatelek Domu seniorů u budějckého sídliště Vltava smutně definuje současný vývoj situace. Jak už vás Budějcká Drbna informovala, problémy, způsobené insolvencí a vysokou zadlužeností propojených firem Senior resort a L. a S. Tábor, zkomplikovaly klidné stáří 150 obyvatelům domova pro seniory.

Po složitých peripetiích a následnému auditu skutečného stavu hospodaření táborské firmy a předání správy do rukou insolvenčního správce bylo rozhodnuto o prodeji komplexu budov, ve kterém se Senior dům nachází.

Objekt byl do dražby nabídnut za vyvolávací cenu 350 milionů korun. Zájem o komplex projevil jediný zájemce, ovšem s tím, že by byl ochoten akceptovat cenu výrazně nižší. Součástí podmínek prodeje je samozřejmě převzetí platných nájemních smluv obyvatel domu a garance služeb, na které mají v rámci nájemní smlouvy nárok.

Ve smlouvách ale není zapsána čtyřiadvacetihodinová nepřetržitá zdravotní péče a také není garantováno kulturní vyžití – přitom právě tyto dvě služby byly u mnoha obyvatel podstatné v době, kdy se pro bydlení v Senior domu rozhodovali.

„Když ptáčka lapají, hezky mu zpívají. Naslibovali, nalákali nás a nakonec z toho není nic a ještě se bojíme, že přijdeme o střechu nad hlavou. Je to lumpárna,“ komentovala situaci jedna z obyvatelek domova, která si nepřeje být jmenována. „Moc bychom si přáli, aby už to bylo nějak vyřešené, ale prý to chtějí prodat za velké peníze, tak to nikdo nekoupil,“ dodala.

Podle vyjádření zkušených realitních makléřů je komplex za uvedenou cenu neprodejný. V diskusích k problému se objevily názory, že by objekt mohlo odkoupit město České Budějovice, jehož domovy pro seniory zdaleka kapacitně nedostačují zájmu starších Budějčáků a vlastnictví Senior domu by mohlo kapacity významně rozšířit. Podle náměstka Miroslava Jocha ale tento krok městský rozpočet neumožňuje.

Znovu by měl být komplex nabídnut k prodeji v září. Ve věci nadále probíhá policejní vyšetřování.

Štítky dům, Vltava, Drbna.cz, Miroslav Joch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejistota mezi obyvateli Domu seniorů pokračuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.