Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Riegrova 51: Centrum, které nabízí i volnočasové aktivity

Komplexní administrativně poradenské centrum v Riegrově ulici číslo 51 bychom mohli vnímat jako jedno z mnoha, které v Českých Budějovicích vyrostly. Ale není tomu tak. Má za sebou dlouhou historii a je naplněno kreativitou.

Vždyť kde jinde najdete koncentraci sociálních a poradenských služeb, doplněných pulzujícími tanečními sály s tanečním prostorem Kredance? Tato unikátní kombinace je samozřejmě jen v Riegrově 51!

Historie centra v Riegrově 51 se začala psát v roce 1926. Tehdy si nechal Václav Požárek postavit na severní straně Riegrovky mezi ulicemi Otakarovou a Lipenskou továrnu na klobouky.

Továrna na klobouky a pláště Václava Požárka byla postavena podle projektu archiktekta Karla Chocholy v zajímavém stylu, blížícímu se k období funkcionalismu. Továrna fungovala do roku 1948, roku 1949 byla předána národnímu podniku MOTOR - UNION.

V roce 1953 bylo u Požárků zařízeno středisko vyrábějící drobné díly a součástky pro všechny provozy n. p. MOTOR - UNION. V roce 1955 n. p. MOTOR továrnu Požárek nečekaně prodal národnímu podniku OTAVAN, oděvní závody Třeboň. OTAVAN zde působil až do roku 1998, kdy byl provoz v Riegrově 51 uzavřen.

Nová etapa dějin budovy se začala psát v roce 2006. Tehdy dostala budova novou podobu, byla navýšena o dvě patra a postupně se z ní stávalo jedno z nejkreativnějších center, které v současnosti v Českých Budějovicích najdete. Kombinuje v sobě administrativní prostory, sociální a poradenské služby, taneční sály a Galerii R51 se školícími prostorami a moderní PC učebnou. A co víc, těšit se můžete ještě z pravidelných rodinných farmářsko-řemeslných Trhů U Vrby.

Široký výčet sociálních služeb začíná Občanskou poradnou. Jejím posláním je pomoci klientům lépe se orientovat v jejich právech a povinnostech, aby dokázali efektivně vyjádřit své potřeby i přání a ve spolupráci s občanskou poradnou nebo prostřednictvím sítě dostupných služeb nalezli řešení své situace.

Obdobný typ služeb poskytuje Dluhový poradce. Tam klientům pomáhají, pokud se dostali do situace, kdy již nezvládají splácet své dluhy. Dále zde nalezneme společnost Ledax o.p.s., která vznikla s cílem podporovat aktivní život seniorů a důstojné stáří v České republice.

Obracet se můžete také na Bílý kruh bezpečí, který poskytuje odbornou, bezplatnou a diskrétní pomoc obětem a svědkům trestných činů. Ženám a dívkám nad 16 let ve složité životní situaci, které cítí, že potřebují radu, pomoc a podporu, pomůže bezplatně Poradna Eva. V R51 najdete také PREVALCO o.s., která se věnuje prevenci a léčbě závislosti na alkoholu.

Taneční centra, která zde najdete, dodávají centru vnitřní rytmus a energii. A to nejen známá KREDANCE, která je otevřena novým myšlenkám, kreativitě a aktivnímu přístupu. K její příjemné atmosféře přispívá i Bar Kredance. Ta nabízí netradiční osvěžení nejen návštěvníkům kurzů, ale i všem ostatním, kteří si našli cestu do Riegrovy 51.

Pro svou jedinečnou atmosféru, bohatý doprovodný program a širokou řadu prodejců je velmi oblíben i pravidelný farmářsko-řemeslný Trh U Vrby. Více informací naleznete na www.trhuvrby.cz

Díky všem těmto aktivitám se postupem doby stalo z Riegrovy ulice 51 plnohodnotné  centrum nejen administrativního, ale i sociálního a volnočasového charakteru, které hledá nové přístupy ke kultuře jako takové a netradiční formou revitalizovalo historické industriální místo.

Musíme si přiznat, že takto citlivě pojatých projektů bohužel není realizováno mnoho. Proto si dopřejte návštěvu v centru v Riegrově ulici 51 a užijte si jeho atmosféru...

Kompletní informace o centru R51 naleznete na www.riegrova51.cz.

Kontakt:
Telura a.s.
Riegrova 1756/51, 370 01 České Budějovice
E-mail: info@telura.cz
Ing. Iveta Petráňová
Tel.: +420 724 634 367

PR text

Štítky Riegrova 51, kompletxní administrativně poradenské centrum, PR text, inzerce, České Budějovice, Karel Chochola, Bílý kruh bezpečí, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Riegrova 51: Centrum, které nabízí i volnočasové aktivity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.