Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Show Funk Styles v podání Budside slavila úspěch

V televizní soutěži Česko Slovensko má talent se nedávno představili i členové budějcké taneční školy Budside. Tanečníci si do divadla připravili vystoupení s názvem Funk Styles, a tím nakonec oslovili nejen publikum, ale i porotu, která čtyřčlennou partičku poslala dál.

V diváckém hlasování o přímý postup do semifinále ale dostal nakonec přednost koktavý zpěvák s bolestivým osudem Miroslav Sýkora. Naděje skupiny Budside na postup do dalšího kola však stále žije. Zda se sympatičtí tanečníci představí v televizní show ještě alespoň jednou, to rozsekne porota.

Formace ve složení Martin Gálik, Tomáš Šíma, Marek Hlavatý a Štěpán Veselý je v jihočeské metropoli známou firmou. Skupina totiž pravidelně vystupuje se svojí show na maturitních plesech a ve zmíněné sestavě je pospolu přes dva roky.

Nápad zúčastnit se talentové soutěže vzešel od vedení taneční školy Budside, která funguje druhým rokem a kde všichni členové vyučují mladší generace. Porotě a divákům pak Budějčáci předvedli číslo Funk Styles.

„Funk style se skládá z tanečních stylů locking a popping. Locking byl jedním z prvních streetdancových stylů a až pár let po něm vznikl popping, který byl inspirovaný právě lockingem a stylem robot,“ vysvětlil člen Budside Tomáš Šíma.

Choreografii sestavovala skupina podle svého. „Připravovali jsme ji tak, že jsme hledali písně, které nás baví, a na ty se začaly tvořit sestavy. Jednoduše - snažíme se spontánně reagovat na hudbu, která se nám líbí,“ uvedl Štěpán Veselý.

Pak už přišlo na řadu samotné číslo. Od úvodních rytmů a prvních kroků si budějčtí tanečníci získali pozornost všech v sále. Efektní formace a dokonalá souhra slavily úspěch. Budside slyšeli od porotců třikrát ano.

„Zatančili jsme to bez nějakých větších chyb a určitě zavládla spokojnost, nicméně je co zlepšovat. Nějaká ta nervozita tam samozřejmě byla, ale nepropadli jsme panice a zvládli to,“ hodnotil třetí člen formace Marek Hlavatý.

Z úst Leoše Mareše a i Jara Slávika zazněl mimo jiné výrok, že aby měla show úplný dechberoucí efekt, zařadili by oba porotci dívčí akrobatické prvky anebo i dítě. „Šikovných děvčat máme spoustu, ale zařazovat dívky ani děti nebudeme. Ono totiž holek, které by v Budějcích tancovaly popping, moc není. Pracuje se nám dobře ve složení, v jakém jsme teď,“ měl jasno poslední do party Martin Gálik.

O dalším tanečním čísle, které by v případě postupu do semifinále Budside předvedli, už tanečníci nepochybně uvažují. „Určitě se budeme držet funk styles i nadále. Divákům bychom mohli ukázat nové sestavy a vychytávky, a ještě navíc uvažujeme, že bychom do choreografie zapojili nějaký old school hip hop,“ předvídal Tomáš Šíma. „Ale připouštíme si i to, že nás porota nevybere,“ doplnil Štěpán Veselý.

Někteří členové skupiny se v minulosti účastnili choreografických soutěží, v současnosti se ale zaměřili především na ´battly´, kde několikrát obsadili přední pozice. „Tyto undergroundové ´bitky´ tvoří hlavní hnací motor našeho tance,“ shodli se Budějčáci z taneční skupiny Budside, kteří nezapomněli na podporu kolem.

„Touto cestou bychom chtěli hrozně moc poděkovat centru Beseda, které nás podporuje v tom, co děláme. Také nesmíme zapomenout na zbytek crew, protože Budside nejsme jen my čtyři, ale je nás celkem třináct. U zrodu skupiny stáli B-boys, konkrétně Fake, Želi a Višvi, ostatní tanečníci se začali nabalovat až postupem času,“ říkají mladí tanečníci.

Všichni zájemci o tanec v Budside, jak děti, tak i dospělí, se mohou kdykoliv přihlásit do kurzů street dance, break dance a girls dance. Veškeré informace o nabírání nových členů naleznete na webových stránkách taneční skupiny.

Štítky Budside, Česko Slovensko má talent, vystoupení, taneční škola, televize, České Budějovice, tanečník, soutěž, styl, Martin Gálik, Miroslav Sýkora, divadlo, Leoš Mareš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Show Funk Styles v podání Budside slavila úspěch  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.