Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Silný vítr lámal v jižních Čechách stromy

Téměř dvě desítky výjezdů, při kterých se odstraňovaly následky silného větru, zaznamenali během čtvrtka dobrovolní a profesionální hasiči na území Jihočeského kraje. Nejvíce práce měli na Prachaticku v oblasti kolem Netolic, řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Hasiči ovšem zasahovali i na Českobudějovicku, Strakonicku a Jindřichohradecku. Padlé stromy odklízeli hasiči za Drachkovem na Strakonicku, v Hradišti, v Petrově Dvoře, u Bavorova a u Chelčic u Netolic na Prachaticku, zde také likvidovali padlý reklamní poutač.

Spadlé stromy hasiči odklízeli během dne také u Blatné na Strakonicku, u Vimperka v obci Svatá Máří a v Horní Vltavici na Prachaticku. Na Jindřichohradecku pak zasahovali u obce Člunek, také šlo o stromy padlé přes cestu,“ řekla Matějů.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky Jihočeský kraj, strom, okres Prachatice, Netolice, okres Strakonice, okres Jindřichův Hradec, Mediafax, okres České Budějovice, Bavorov, Chelčice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr lámal v jižních Čechách stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.