Budějce včera zaznamenaly nový český rekord, který jistě potěší nejednoho jedlíka. V IGY Centru totiž trůnila nejdelší velikonoční sekaná.
„Letošní velikonoční svátky jsme chtěli oslavit nějakou netradiční zajímavou akcí, na které by si pochutnali naši návštěvníci,“ popsala vznik nápadu manažerka IGY Centra Petra Divišová.
Masovou pochutinu přijel změřit pracovník z české agentury rekordů Dobrý den, která sídlí v Pelhřimově. Sekanou pečlivě přeměřoval - a pak už se mohlo zvesela krájet.
Sekaná o délce 19 metrů a 40 centimetrů přišla návštěvníkům centra k chuti. Její průměr byl kolem patnácti centimetrů a podílel se na ní tříčlenný kuchařský tým.
„Dohromady na celou sekanou spotřebovali 240 kilogramů surovin. Celý recept neprozradím. Je to takové know-how našeho týmu. Samozřejmě jsou tam klasické suroviny jako hovězí, vepřové a uzené maso,“ doplnila konkrétní údaje Divišová. Samotné míchání zabralo kuchařům hodinu a půl, pečení na části potom zhruba pět hodin.
Sekaná do nákupního centra opravdu táhla. Někteří nedočkaví a hladoví zákazníci čekali na nakrojení celé desítky minut před čtvrtou, kdy se měla pochutina měřit. Návštěvníci byli nadšení z ochutnávky zdarma. K plátku sekané dostali i chléb, a tak už mohli jen zaskočit pro hořčici a směle hodovat.
Mnozí z kolemjdoucích byli překvapeni, že se za občerstvení nic neplatí. Bohatě se dostalo na každého. „Jsme rádi, že jsme pokořili rekord a doufám, že návštěvníkům chutnalo,“ dodala závěrem Divišová.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
Myslím, že "masovou" akci volit na Velký pátek, je přinejmenším nevhodné. Organizátorům bych rozhodně nevystavila za tuto událost pochvalu. Nejsem žádný zarputilý křesťan, ale toto je tedy nestoudnost, nezlobte se.