Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Začíná jarní deratizace jihočeské metropole

S nárůstem venkovních teplot se ve městech zlepšují podmínky pro život hlodavců. Největším problémem jsou tradičně potkani, kteří svou přizpůsobivostí nemají problémy takřka s jakýmkoliv prostředím. Od zítra bude odborná deratizační firma provádět monitoring jejich výskytu a ohniskovou deratizaci veřejných prostranství.

Nejvíce se budou pracovníci věnovat kanalizačním přípojkám a křovinným porostům. Návnady na hubení potkanů budou kladeny do míst, kde mají svá útočiště. K těm nemají standardně domácí zvířata snadný volný přístup.

Pro jejich bezpečnost je však doporučeno, aby majitelé omezili nekontrolovatelný pohyb svých mazlíčků. Především jde o centrum města, Rožnov, Suché Vrbné, Krumlovské předměstí, sídliště Vltava, Máj, Šumava, Čtyři Dvory a Pražské sídliště.

Z předchozích deratizací je však zřejmé, že klidně může dojít i na jiná místa Budějc. Krom veřejného prostranství se pracovníci rovněž zaměří i na městské kanalizační sítě.

Štítky deratizace, potkani, hubení, návnady, mazlíčci, kanalizace, Vltava, Rožnov, Suché Vrbné, Šumava, Čtyři Dvory, Pražské sídliště, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná jarní deratizace jihočeské metropole  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.