Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Strukturální politiku EU a rozvoj venkova můžete nyní studovat i v kombinované formě

Vztahy na trhu práce, standardy Evropské unie, statistické a analytické metody, sociálně demografický vývoj. Těmto a dalším tématům věnuje pozornost studijní obor Strukturální politika EU a rozvoj venkova, který nabízí Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity. Od příštího akademického roku je zajišťován také v kombinované formě.

Přihlášky mohou absolventi bakalářských oborů posílat až do 3. června. Přijímací řízení pro tento obor z předmětů Ekonomie a Regionální projektování a managemente bude konat ve dnech13. - 15. června.

Ekonomická fakulta se rozhodla otevřít kombinovanou formu studia, tak aby studium bylo přístupné například státním  zaměstnancům  i odborníkům soukromých firem, kteří jsou již v praxi, ale rádi by si doplnili vzdělání. Absolvent oboru by měl ovládat principy strukturální politiky EU a jsou schopni zajistit její uplatnění v podmínkách České republiky. Porozumí struktuře,předpokladům a formám využití strukturálních fondů, systému veřejné správy a jejímu fungování. Bude schopen analyzovat sociálně-ekonomické procesy v regionech za účelem stanovení cílů, priorit a opatření pro jejich další rozvoj.

Současné trendy Evropské unie podle odborníků zdůrazňují význam regionální politiky a sociálně ekonomických procesů tvořících předpoklady pro rozvoj regionů. Strukturální politika se pak orientuje na podporu zaostalých, strukturálně postižených a hospodářsky slabých regionů včetně venkovských. Cílem je snížit vzniklé rozdíly a využít regionálního potenciálu.

Autor: Magdalena Hladíková

Štítky Evropská unie, politika, Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity, Česko, venkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strukturální politiku EU a rozvoj venkova můžete nyní studovat i v kombinované formě  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.