Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Budvar aréně už mrzne. Hráči HC MOUNTFIELD vyjeli na led

Až budou teploty vzduchu venku šplhat znovu ke třiceti stupňům, v Budvar aréně povane od hrací plochy příjemný chládek. Led je hotový a hokejisté se po něm od pondělí 25. července budou prohánět téměř každý den. Úvodní pondělí trénink zahájil rozhodující fázi přípravy. Po třech týdnech se sešel trenérům Výbornému a Kupkovi kompletní kádr a do hry se zapojily i dvě zcela nové tváře.

Jednou z nich je slovinský reprezentační bek Aleš Kranjc a druhým je útočník Martin Heider, který pochází z Opavy a dlouhá léta působil v Německu. Ten se o své místo musí teprve poprat. „Je to důrazný a silný útočník do předbrankového prostoru. Je to hráč do třetí, čtvrté lajny, který se bude chtít o svůj prostor poprat,“ komentoval příchod nové tváře sportovní manažer klubu Josef Zajíc. Sám si všiml hráče na jednom z tréninkových kempů, jeho styl se mu líbil, a proto ho do mužstva přivedl. Jinak trenéři přivítali do přípravy všechny hráče, které jejich současný kádr má. Zapojili se i zranění Mikeska s Mertlem, kteří přes třítýdenní pauzu doháněli manko. Připravovat se bude tým v šesti pětkách, které zúží někdy v polovině srpna. To plánuje odjezd na trip European trophy do Finska, kde sehraje dva zápasy.

Všude panovala dobrá nálada. Na úvod přípravy si vzal slovo hlavní trenér František Výborný společně s generálním manažerem Františkem Jounem. Poté se polovina týmu odebrala do posilovny a druhá si to namířila na ledovou plochu Budvar arény, z níž několik desítek minut předtím slezl juniorský tým. Mladí hráči pak v civilu trénink prvního mužstva pozorně sledovali. Každý rok se čeká na to, který z hráčů vyrazí na ledovou plochu jako první. Řadu let měl na jihu Čech tuhle výsadu bek Rudolf Suchánek. Teď se zdá, že tato tradice mizí, protože každý rok je to někdo jiný. V minulé sezoně se jako první sjel mladíček Bohumil Jank. Letos nováček v týmu Peter Mikuš. Ten zkusil brusle a zase zmizel v šatně, odkud se vrátil až za několik minut.

Na svěřence trenéra Výborného teď čekají dvoufázové tréninky. Tým zvolí podobný model jako v minulé sezoně. První zápas sehrají Jihočeši v úterý 2. srpna na Kladně. Doma se fanouškům představí o dva dni později s prvoligovou Třebíčí.

Zdroj: www.hokejcb.cz

Štítky Budvar aréna, Mountfield Hradec Králové, trenér, František Výborný, trénink, Aleš Kranjc, Martin Heider, Německo, Josef Zajíc, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budvar aréně už mrzne. Hráči HC MOUNTFIELD vyjeli na led  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.