Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Výstava v barvách podzimu

Podzimní barvy, vůně a chuti nabízí 12. ročník výstavy, který od pátku 14. října pořádá Střední zemědělská škola veterinární, zahradnická a mechanizační v Českých Budějovicích.

Hlavní část expozice představuje především výsledky práce ovocnářů. Stejně jako v minulých ročnících, i letos jsou nejhojněji zastoupena jablka desítek odrůd, od téměř miniaturních až po jablkové obry. K vidění jsou ale i hrušky, vlašské a lískové ořechy, jedlé jeřabiny, hroznové víno a dokonce i topinambury. Mezi vystavovateli jsou jak ovocnářské firmy, tak soukromí pěstitelé a nechybí ani jablka ze školního sadu a ze zahrad profesorů a pracovníků „zemědělky“. Ovocnářskou expozici doplňuje zajímavá ukázka různých druhů dřevin a také zajímavé floristické aranže, které vytvořili studenti oboru zahradnictví. Jejich vazby, plné barev a fantazie, s důrazem na využití tradičních i méně obvyklých přírodnin, zdobí také nejen interiéry, ale i venovní areál školy. K nejzajímavějším patří ztvárnění obří hrací kostky, kterou mohou návštěvníci obdivovat hned po vstupu do areálu.

Během prvních čtyř dnů výstavy shlédlo přehlídku podzimní krásy více než 1000 návštěvníků a samozřejmě také 750 „domácích“ - studentů a pracovníků „zemědělky“.

Štítky České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava v barvách podzimu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.