Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Libor Grubhoffer nebude obhajovat funkci rektora Jihočeské univerzity

Současný rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer nebude obhajovat svoji funkci. V pořadí už čtvrté volby rektora se zúčastní stávající prorektorka pro zahraniční činnost Dagmar Škodová Parmová, děkan Teologické fakulty Tomáš Machula a rektor soukromé českobudějovické Vysoké školy evropských a regionálních studií Luboš Pána. Volba nového rektora se uskuteční 3. března.

Grubhoffer, kandidoval ve všech dosavadních třech volbách, které se konaly v prosinci, v lednu a v únoru. Ani na jedné z nich však žádný z aspirantů nezískal potřebný nadpoloviční počet hlasů akademických senátorů.

Škodová Parmová, Machula a Pána zatím na rektora nekandidovali. Všichni tři uchazeči své vize představí veřejnosti na shromáždění akademické obce 1. března. Mandát současného rektora končí 31. března. Grubhoffer, jenž univerzitu vede od roku 2012, je známý svou kritikou prezidenta Miloše Zemana. Ten je opakovaně nepozval na předávání státních vyznamenání, které se koná 28. října, a kam zve většinu rektorů.

V Akademickém senátu, jenž bude nového rektora vybírat, zasedají zástupci všech osmi fakult univerzity z řad učitelů i studentů. Pro nového rektora se musí v jednom ze tří kol vyslovit v tajném hlasování minimálně 21 senátorů. Pokud akademický senát nevybere vhodného rektora do 31. března, povede univerzitu pověřená osoba s omezenými pravomocemi.

Foto Matěj Večeřa | Zdroj ČTK

Štítky Libor Grubhoffer, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Tomáš Machula, Vysoká škola evropských a regionálních studií, univerzita, Miloš Zeman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frodo kocour

Konečně pochopil, že i když se fleku drží jak trus podolku, stejně ho nikdo nezvolí.

Pondělí, 22. února 2016, 13:22Odpovědět

Libor Grubhoffer nebude obhajovat funkci rektora Jihočeské univerzity  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.