Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Děti v Petříkově a Branicích dostaly dvě nová hřiště

K zábavě a pohybu menších dětí a k aktivnímu trávení volného času těch větších i dospělých slouží v Jihočeském kraji dvě nová hřiště. Ta vznikla v Petříkově u Českých Budějovic a v Branicích u Písku s finanční podporou Nadace ČEZ.

Další dvě z více jak čtyř stovek Oranžových hřišť Nadace ČEZ byla nedávno slavnostně otevřena v malé obci Petříkov nedaleko Českých Budějovic a v Branicích u Písku. Petříkovským poskytla nadace na dětské hřiště příspěvek 350 tisíc korun, který pomohl pokrýt náklady na herní prvky a lajnování povrchu. Konkrétně se jedná o vahadlovou a zátěžovou houpačku, kolotoč, houpadlo na pružině, lanovou pyramidu a takzvanou lanovku. „Hřiště budou využívat především rodiny z obce Petříkov a bude veřejně přístupné. Provoz a údržbu zajistí sama obec,“ uvedl starosta Luděk Bína.

Zrekonstruované víceúčelové hřiště s lajnováním uvítali obyvatelé Branic u Písku. Jeho slavnostní otevření proběhlo v rámci oslav obce k výročí založení místního sboru dobrovolných hasičů. Z nadačního daru 650 tisíc korun byla provedena kompletní rekonstrukce stávajícího antukového hřiště na víceúčelovou plochu pro míčové hry s umělým polyuretanovým povrchem a úprava okolí. „Hřiště bude sloužit všem zájemcům – dětem, mládeži, zájmovým spolkům i široké veřejnosti. Otevřeno bude mít denně od sedmi ráno do deseti hodin večer,“ dodal projektový manažer obce Jiří Vojta.

„Každá obec má jiné potřeby, pokud jde o zařízení pro volný čas dětí i dospělých. Nadace ČEZ podporuje vznik různých hřišť, od hrací plochy pro nejmenší děti s pískovišti a prolézačkami, přes dopravní a sportovní hřiště až po workoutová hřiště pro seniory. Podmínkou vždy je, aby bylo hřiště veřejně přístupné, bez poplatku, a aby se o něj obec dobře starala,“ dodala ředitelka nadace Michaela Ziková.

Nadace ČEZ vznikla v roce 2002 jako jedna z prvních firemních nadací v České republice. Každoročně podporuje řadu projektů, které reagují na aktuální potřeby společnosti. Oranžové schody pomáhají integrovat žáky a studenty se zdravotním handicapem, Oranžová hřiště dávají dětem i dospělým bezpečný prostor pro sport a hry, Oranžové učebny podporují výuku technických předmětů na základních a středních školách, Podpora regionů dává příležitost rozvoji komunitního života. Oranžové kolo zapojuje do pomoci potřebným veřejnost, osvětlené Oranžové přechody zvyšují bezpečnost chodců a Stromy přinášejí do měst a obcí novou zeleň.

Vznik herních ploch pro děti, dospělé i seniory podporuje Nadace ČEZ už 15 let. Více o grantovém programu zde

Tisková zpráva

Štítky dětské hřiště, Nadace ČEZ, Petříkov, Branice, ČEZ, Písek, České Budějovice, nadace, Jihočeský kraj, sbor dobrovolných hasičů, Jiří Vojta, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti v Petříkově a Branicích dostaly dvě nová hřiště  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.