Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Studentky SUPŠ reprezentovaly Český Krumlov v Portugalsku

Pět studentek fotografie a grafického designu ze Střední uměleckoprůmyslové školy v Krumlově se zúčastnilo mezinárodního setkání pěti škol. Díky programu Evropské unie Erasmus+ si tak udělaly výlet do Portugalska.

„Studentky nejprve absolvovaly workshop týkající se práce se světlem, zvukem a zvukovými efekty, na který navázala práce v mezinárodních skupinách, tvořených studenty ze slovenské, řecké, španělské a portugalské školy. Každý tým po finišování scénáře natáčel záběry pro své vlastní video na téma mediální gramotnost,“ uvádí kantor Jan Rotrekl.

Součástí výjezdu byla také prohlídka Lisabonu a výlet do města Sintra, památky UNESCO.

„Na uvedený výjezd naváže v březnu 2019 další pracovní setkání studentů zapojených v projektu, hostitelem bude tentokrát česká partnerská škola, tedy SUPŠ sv. Anežky,“ dodává Jan Rotrekl.

Studentské workshopy pěti partnerských škol jsou součástí dvouletého projektu Filmmaking journey: From scratch to screen.

Autoři | Foto SUPŠ Český Krumlov

Štítky Krumlov, škola, SUPŠ, workshop, Erasmus, Portugalsko, Český Krumlov, Evropská unie, Světové dědictví UNESCO, Jan Rotrekl, Lisabon, Sintra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentky SUPŠ reprezentovaly Český Krumlov v Portugalsku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.