Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Plánujete kariéru v oblasti cestovního ruchu? Právě pro vás otevírá Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity nový studijní program

PR článek

Cestovní ruch je celosvětově dynamicky rozvíjející odvětví. Že vás láká? Udělejte důležitý krok a přihlaste se do nového jedinečně specializovaného studia, které od akademického roku 2020/2021 nabízí Ekonomická fakulta Jihočeského univerzity v Českých Budějovicích.

Tříletý bakalářský program s profesním zaměřením má název Cestovní ruch. Veškeré důležité informace naleznete na webu Ekonomické fakulty Jihočeské Univerzity v Českých Budějovicích . Nyní se můžete hlásit do druhého kola přijímacího řízení, ostatně je to velmi snadné – na stránkách fakulty se nachází e-přihláška. Termín je do 17. července.

„Cestovní ruch je odvětvím, které má významný dopad na příjmy a rozvoj Jihočeského kraje,“ uvádí děkanka Ekonomické fakulty Dagmar Škodová Parmová a dodává, že ač mu mimořádná opatření spojená s Covidem-19 zasadila velmi bolestivou ránu, je nutné toto odvětví služeb podporovat a kvalitně připravovat odborníky pro jednotlivé podniky a instituce v turismu. „Ekonomická fakulta má s touto přípravou dlouholeté zkušenosti, a nyní přichází s nabídkou nově akreditovaného profesního studijního programu Cestovní ruch. Na něj budou navazovat i specializované kurzy pro odborníky v rámci nabídek celoživotního vzdělávání,“ dodává.

Ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek říká, že má Jihočeský kraj v oblasti cestovního ruchu obrovský potenciál. „Který je navíc v současném období podpořen tím, že se ukázalo, jak málo je v tomto oboru odborníků. To se totiž ukáže vždy až v krizovém období. Proto vítám vznik samostatného programu a věřím, že může být přínosem nejen pro jižní Čechy, ale i pro okolní regiony,“ dodává.

Odborníci v cestovním ruchu

Cílem studijního programu je připravit flexibilní a dobře metodicky vybavené, ekonomicky, obchodně a marketingově zaměřené manažery v podnikově vnímaném systému cestovního ruchu. „Absolvent bakalářského studijního programu Cestovní ruch je odborníkem pro studovanou oblast a bude se moci do budoucna uplatnit při výkonu celé řady profesí na úrovni samostatných referentů, nižšího a středního managementu v širokém spektru různých typů komerčních i nekomerčních subjektů, které se primárně zaměřují na poskytování produktů spojených s cestovním ruchem. Absolventi budou vybaveni teoretickými znalostmi z oblasti ekonomie, statistických metod, marketingu, managementu. Tyto znalosti doplní aplikované znalosti a kompetence z oblasti cestovního ruchu, geografie a poskytování produktů vybraných podniků, ale také praktickými dovednostmi pro uplatnění ve studované oblasti,“ uvádí Ekonomická fakulta Jihočeské Univerzity v Českých Budějovicích.

Jinými slovy, díky rozsáhlé nabídce praxe v lokálních organizacích cestovního ruchu a díky zaměření na, mimo jiné, obchodní dovednosti a marketing budete po absolvování plně odborně proškoleni pro svou budoucí kariéru v cestovním ruchu.

Další bakalářské a magisterské programy

A pokud pro vás není cestovní ruch to pravé ořechové, možná vás zaujme některý z dalších bakalářských a navazujících magisterských studijních programů, do kterých Ekonomická fakulta Jihočeské Univerzity v Českých Budějovicích přijímá přihlášky do 17. července 2020. Konkrétně jde o: Ekonomika a management, Analýza v ekonomické a finanční praxi, Management regionálního rozvoje, Finance a účetnictví, Ekonomická informatika, Aplikovaná informatika a Strukturální politika EU a rozvoj venkova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita, studium, vzdělání, cestovní ruch, Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity, České Budějovice, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Jihočeský kraj, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plánujete kariéru v oblasti cestovního ruchu? Právě pro vás otevírá Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity nový studijní program  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.