Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Czechitas mění životy budějovických žen. Na jaro plánují tříměsíční kurz vývoje webu

PR článek

Czechitas v Českých Budějovicích vyhlíží nový rok s velkými plány. První absolventky intenzivního tříměsíčního kurzu budou hledat nové pracovní příležitosti a samotná organizace připravuje další akce. Které to budou?

Nezisková organizace Czechitas pořádá vzdělávací kurzy IT pro ženy bez rozdílu toho, co už umí na začátku. Naučit se IT tak může kdokoliv. Každý měsíc díky našim kurzům změníme životy desítkám žen, protože najdou svůj talent a mohou od základů změnit svoji pracovní kariéru, vysvětluje zakladatelka Czechitas Dita Formánková (Přikrylová).

Digitální akademie: Testování online

V září 2020 odstartovala úplně první Digitální akademie v jižních Čechách. Tento intenzivní tříměsíční kurz zaměřený na testování webových aplikací bude končit 8. prosince. Pouze jeden měsíc se účastnice vídaly v učebnách, ale už na začátku října se celá výuka přesunula do online prostředí. Naštěstí jsme na to byli dobře připraveni. S touto variantou jsme počítali od začátku. Snažíme se v tom vidět i tu pozitivní stránku, že se účastnice skvěle naučily ovládat online výukové programy. Vyzkoušely si prezentovat své výstupy v absolutně jiném prostředí, než na které byly doposud zvyklé. Zvládli jsme i online exkurze, programovat, automatizovat, online hackathon a chystáme se na závěrečný test, popisuje koordinátorka Žaneta Kubová Andělová.

Plány do roku 2021 - Nastartuj IT kariéru

Na úspěch letošní Digitální akademie naváže Czechitas v Českých Budějovicích i v příštím roce. Na začátku prosince  otevírají přihlášky do nového ročníku Digitální akademie, která odstartuje v březnu 2021 a bude končit na začátku června. Tématem bude tentokrát vývoj webu. Absolventky získají během tří měsíců znalosti a dovednosti pro práci front-end developerky, potřebné pro programování webových stránek. Naučí se pracovat hlavně s webovým jazykem JavaScript a  i s HTML/CSS a frameworkem React. Tento kurz je určen pro 30 žen a 15 z nich může po splnění podmínek získat stipendium od EU, a mít tak celý kurz zdarma. Podmínky získání stipendia najdete na webu ZDE. V rámci Akademie budeme mít mnoho povinných ale i volitelných předmětů, exkurze, kariérní mentoring a na konci i vytvořený vlastní projekt. Věříme, že mnohé z absolventek pak získají šanci na lepší pracovní pozice, dodává Kubová Andělová.

Na první polovinu nadcházejícího roku Czechitas plánují také mnoho zajímavých workshopů z oblasti programování, tvorby webu, digitálních dovedností, datové analýzy, grafiky, ale nezapomenou ani na děti, pro které chystají příměstský tábor. Na něm se děti seznámí se základy robotiky a programováním. Snažíme se nastavit plán akcí na příští rok tak, abychom neměli problém s převedením výuky do online prostředí. Mrzelo nás, když jsme letos museli několik workshopů právě z tohoto důvodu rušit. Pokud by i v příštím roce trvala současná omezení, měli bychom na to být připraveni, říká organizátorka Anna Michalovová.

Pro Czechitas je důležité udržet na lekcích přátelskou, ale stále profesionální atmosféru. Nabídnout ženám a dětem inspirativní atmosféru, ve které není žádná otázka špatná, jen ta nevyslovená. Czechitas dlouhodobě ukazují, že ženy do IT patří a nabízejí jim k tomu pomocnou ruku, která je dovede až do jejich vysněné práce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Czechitas, IT, školení, vzdělání, České Budějovice, Evropská unie, Dita Formánková, JavaScript, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Czechitas mění životy budějovických žen. Na jaro plánují tříměsíční kurz vývoje webu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.