Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Moderní škola na Lannovce - to je EDUCAnet

PR článek

Pokud půjdeme po budějcké Lannovce, můžeme si všimnout školy s názvem EDUCAnet. Je součástí celorepublikové sítě soukromých škol, funguje zde základní i střední škola. Výjimečnost sítě škol spočívá v ojedinělé koncepci uplatňování klasických i moderních metod výuky. EDUCAnet se vedle všestranné přípravy žáků významně podílí na rozvoji osobnosti a podpoře jedinečného talentu. K naplňování těchto cílů přispívá i nižší počet žáků ve třídách.

Základní škola nabízí rodinné prostředí a osobní přístup. „Dnešní děti především potřebují, aby se jim někdo věnoval. Jestliže je žáků ve třídě 25, věnuje se učitel často těm nejlepším, nejhorším či těm, co výuku ruší. Děti, ve kterých dřímá potenciál, ale neumí se přirozeně prosazovat, v takové třídě snadno zapadnou. Jestliže však učíte ve třídě 12, nebo dokonce pouze 8 dětí, je to úplně jiná práce,” vysvětluje učitelka z 1. stupně ZŠ. Každý žák se dostane ke slovu, vyzkouší si pokus a je po celou hodinu aktivní. 

Škola podporuje badatelsky orientovanou výuku, která staví na přirozené zvídavosti žáků a seznamuje je s přírodou kolem nás v terénu. Angličtina se zařazuje do výuky ostatních předmětů a stává se nedílnou součástí vzdělávání. EDUCAnet v žácích podporuje i využívání moderních technologií a učí je základy robotiky a programování.

Jedním z nástrojů rozvoje je také postupný přechod na formativní hodnocení ve výuce, které podporuje efektivní učení. Žáci dokáží pomocí zpětné vazby a sebereflexe zhodnotit, co už umí a na čem ještě musí zapracovat. Díky tomu jsou více motivovaní učit se sami pro sebe a ne kvůli známce. „Formativní hodnocení nabízí individuální přístup a každý zažívá pocit úspěchu. Ten je velice důležitý k tomu, aby dítě mělo školu rádo a učení ho bavilo. Navíc už v první třídě žáci dokáží pracovat s chybou a poučit se z ní,” říká učitelka z prvního stupně ZŠ. Nadstandardem základní školy je neustálá pozornost a péče, kterou učitelé dětem věnují, a tak se v nich snaží rozvíjet jen to nejlepší. Toho si rodiče žáků velmi cení. Škola zájemcům o ZŠ nabízí možnost vyzkoušet si na pár dní samotnou výuku a pak se rozhodnout, zda je EDUCAnet to pravé.

Na střední škole to jde i bez učebnic

Učit žáky jména, díla, data, události a vzorečky je samozřejmě důležité. Avšak jde to i jiným způsobem, než klasickým výkladem? Co kdybychom umožnili žákům informace a poznatky hledat, ověřovat je s vyučujícím a využít je pro svůj rozvoj? A pokud byste tímto způsobem mohli pracovat nejen s učebnicí, ale i s notebookem či telefonem, změnilo by to váš přístup ke vzdělávání?

Síť EDUCAnet vznikla v první řadě jako systém středních škol - gymnázií a odborných škol zaměřených na IT. Zajímavostí je, že žáci místo učebnic a sešitů využívají ve škole hlavně notebook. Neznamená to, že by vůbec nepsali ručně nebo nepoužívali knihy. Při vyučování pracují ale především s internetem. Základ zdejšího vzdělávacího systému spočívá na principu, v němž žáci vyhledávají fakta a souvislosti z různých zdrojů, diskutují o tématech mezi sebou i s vyučujícím. Odborné předměty učí lidé z praxe, lidé zaměstnaní v IT firmách, nikoli pouze učitelé. Díky tomu je odborná výuka vázána na současné trendy a nabízí specifický náboj vyučovacích hodin. Výuka se stává procesem, do kterého se žák aktivně zapojuje, a přináší mu i formu zábavy. Nestěžujme si, že děti tráví příliš mnoho času u počítače, ale využijme potenciál moderních technologií ku prospěchu a osobnostnímu rozvoji! Přesvědčte se o tom sami a školu EDUCEnet navštivte. Po domluvě s ředitelem školy můžete využít online dny otevřených dveří. 

Informace o škole najdete na webových stránkách.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky EDUCAnet, škola, výuka, vzdělání, střední škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moderní škola na Lannovce - to je EDUCAnet  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.