Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Partnerství s vysokou školou má pro firmy smysl. Studenty na praxích si podniky chválí

PR článek

Dlouhodobá praxe a obecně úzká spolupráce s firmami je jednou z největších předností Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Shodují se na tom její studenti, kteří často říkají, že právě důraz na praxi byl jedním z hlavních důvodů, proč se rozhodli studovat na VŠTE.

„Praxe u nás trvá celý semestr, což už je dostatečný prostor k tomu, aby student více pronikl do firemního kolektivu, stal se součástí týmu a byl přínosem. Máme velmi pozitivní zpětnou vazbu jak od studentů, tak i od samotných podniků, což nás přesvědčuje o tom, že jdeme správnou cestou. Těší nás, když pak vidíme, že studenti ve firmách zůstávají i po ukončení praxe, což není ojedinělý jev,“ uvádí Petr Oros, ředitel vnějších vztahů VŠTE.

Spolupráci se studenty VŠTE si pochvaluje například oblastní ředitel jihočeské divize Metrostavu Martin Stašek: „Jakmile student pochopí systém, jak fungujeme, zapojujeme ho do projektů. V žádném případě není upozaděný, netráví čas u kopírky, je součástí týmu a získává odpovědnost. Studenti pro nás nejsou přítěží. Naopak. Chceme v nich rozpoznat ty šikovné a udržet si je.“

VŠTE má nyní přes půl druhého tisíce partnerů z řad firem, kam ročně na praxi vysílá stovky studentů. Škola zároveň patří mezi velmi úspěšné vysoké školy v oblasti zaměstnanosti absolventů v rámci celé ČR.

Pracovní zkušenosti je možné získávat i v zahraničí, VŠTE obecně podporuje studentskou mobilitu. „Studium i pracovní stáž, kterou zaměstnavatelé vyzdvihují ještě více, jsou dobrou vizitkou v profesním životopise studenta. Říká o něm, že se dobře domluví v cizím jazyce, dokáže se dobře adaptovat na jiné kulturní prostředí, je flexibilní, umí se sám o sebe postarat, prosadit se a dosahovat dobrých studijních nebo pracovních výsledků. Tohle v životopise prostě zaujme. Zahraniční zkušenost studenta tak může rozhodnout o jeho přijetí do vybraného zaměstnání,“ zdůrazňuje Alena Tikalská, koordinátorka zahraničních vztahů VŠTE.

Nejenom praxe

Spolupráce s VŠTE může být pro firmy obohacující i z jiných hledisek. Podílí se na společných projektech, mohou využívat moderní školní laboratoře a tak dále. Dveře mají otevřené také do Kariérního centra.

VŠTE nabízí firmám i nejrůznější služby. Pro zaměstnance jsou užitečné semináře v Centru celoživotního vzdělávání, stejně tak jsou žádané služby Centra jazykových služeb, které kromě jazykových kurzů nabízí například i tlumočnické či překladatelské služby. Tím, že jsme součástí VŠTE, máme obrovskou výhodu, protože spolupracujeme s odborníky z oblastí ekonomiky, strojírenství a stavebnictví. Věnujeme se i dalším oborům, například marketingu, právu, historii či psychologii. Kromě tlumočení a překladů provádíme také korektury textů – cizojazyčných i českých. Podílíme se i na různých projektech a tak dále,“ říká vedoucí Centra jazykových služeb Libuše Turinská.

Velký zájem je o služby Ústavu znalectví a oceňování VŠTE a stále žádanější je například také laboratoř 3D tisku a modelování.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky VŠTE, praxe, student, České Budějovice, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, vysoká škola, projekt, Martin Stašek, Metrostav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Partnerství s vysokou školou má pro firmy smysl. Studenty na praxích si podniky chválí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.