Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Co se děje na Obchodní akademii po vyučování? Účastní se soutěží a projektů

PR článek

Některým studentům prostě nestačí, co jim nabízejí běžné předměty na Obchodní akademii v Českých Budějovicích, Husova 1. Chtějí toho vyzkoušet víc, a proto se zapojují do projektů, jako je třeba „Navrhni projekt“ nebo „Erasmus+“. A že jim to jde na jedničku, se můžete přesvědčit v následujícím článku.

Soutěž „Navrhni projekt“

Jedná se o soutěž, kterou vyhlašuje Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a zúčastnit se mohou všechny střední školy v ČR. Studenti Obchodní akademie byli úspěšní v minulém ročníku, když po absolvování regionálního a finálového kola obsadili skvělé 4. místo v rámci České republiky s projektem „Rozšíření a modernizace naučné stezky u Vrbenských rybníků“.

Cílem projektu je rozšíření stávající stezky u Vrbenských rybníků o novou trasu, která bude doplněna o lavičky a nové informační tabule s poutavým textem. Tabule budou obsahovat aktivní herní prvky včetně moderních vzdělávacích technologií.

Velkým úspěchem je především to, že naši studenti dokázali pro projekt získat finanční prostředky z Participativního rozpočtu 2021 statutárního města České Budějovice. Vít Fyrbach a Jan Kodad, autoři projektu, momentálně pracují na realizaci této nové naučné stezky, která bude dokončena ještě tento rok.

Evropský projekt „Erasmus+“

Erasmus+ není na naší škole žádnou novinkou. Vše začalo před 5 lety programem VET4SCAPE, na který plynule navázala další etapa STEPS4SCHOOLS. Naši studenti spolupracují s partnery z Rakouska, Bulharska, Portugalska, Itálie a Slovinska. Projekt je zaměřen na udržitelné cíle, obchodní angličtinu a marketing. Do závěrečné fáze připravili naši studenti projekt „Komunitní zahrada s venkovní učebnou“.

Cílem je revitalizace školní zahrady a vybudování venkovní učebny. Studenti zpracovali k projektu např. marketingový průzkum, rozpočet nebo SWOT analýzu. Už za měsíc bude tento projekt představen na společném setkání Erasmu+ v portugalském Barreiru. A co víc! Projekt byl také odeslán do zmiňované soutěže „Navrhni projekt“ a podle všeho má velkou šanci na úspěch podobně jako projekt „Rozšíření a modernizace naučné stezky u Vrbenských rybníků“.

Ohodnoť článek

Štítky obchodní akademie, škola, projekty, soutěže, navrhni projekt, Erasmus+, projekt, soutěž, Program Erasmus, České Budějovice, Česko, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Itálie, Rakousko, Portugalsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co se děje na Obchodní akademii po vyučování?  Účastní se soutěží a projektů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.