Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Medikem roku se stal Václav Šimánek. Získá stáž v některé z jihočeských nemocnic

Soutěž Medik roku zná svého letošního vítěze. Je jím student pátého ročníku 2. Lékařské fakulty UK v Praze Václav Šimánek. Celkem se zapojilo 36 studentů z osmi lékařských fakult. Účastníci plnili úkoly ve 13 disciplínách, které se letos uskutečnily pouze v online formě.

Soutěžící v šestém ročníku soutěže, zaměřené na budoucí mladé lékaře a lékařky plnili úkoly jen v online formě, praktická část se kvůli pandemii covid-19 letos nekonala. Přesto všichni předvedli skvělé výkony, první tři dokonce odpověděli se právností přesahující 90 procent. „Jsou to skvělé výsledky, obdobné jako v minulých ročnících soutěže,“ zhodnotil Michal Čarvaš, člen představenstva společnosti Jihočeské nemocnice, a.s.

Celkový vítěz letošního ročníku Medika roku Václav Šimánek zaznamenal úspěšnost skvělých 92 procent. Nebyla to ale jeho první účast, zapojil se už před třemi lety, tehdy jako student druhého ročníku medicíny. „Líbilo se mi, že si toho při soutěži hodně vyzkoušíme, což mi chybělo. Proto, když jsem zjistil, že letos se koná online verze soutěže, přihlásil jsem se, zkusil odpovědět na otázky a ono to vyšlo,“ přiblížil Šimánek. Svým výkonem si kromě drobných věcných cen zajistil také letní stáž v některé z jihočeských nemocnic, stejně jako jeho další dva kolegové, kteří se umístil na druhém a třetím místě. A někteří z nich už přemýšlí, kterému oboru by se chtěli do budoucna věnovat.

„Vždy jsem chtěla dělat pediatrii, ale teď mě docela láká i ORL specializace,“ zmínila studentka čtvrtého ročníku 2. Lékařské fakulty UK v Praze Anna Rytířová původem z Táborska, která se umístila na druhém místě.

Bronzový nakonec skončil rodák z Českobudějovicka a student pátého ročníku Lékařské fakulty UK v Plzni Jakub Chyňava. I on už přemýšlí, kam se po ukončení studií vydá. „Láká mě traumatologie, viděl jsem teď nové sály v českobudějovické nemocnici, a to je o důvod víc vrátit se po studiích domů,“ zmínil Chyňava. Potěšil tím nejen organizátory soutěže z holdingu Jihočeské nemocnice, a.s., ale také samotné vedení Jihočeského kraje. „Oba páni medici i slečna medička mě ujistili, že chtějí pracovat v jihočeských nemocnicích. Z toho mám velkou radost,“ podotkla náměstkyně hejtmana Lucie Kozlová.

Všichni tři navíc do příštího ročníku získávají velkou výhodu. Automaticky jim totiž náleží právo účasti, navíc si mohou sami složit svůj soutěžní tým. Příští ročník by se podle organizátorů měl opět konat po celý víkend v jedné z jihočeských nemocnic se vším, co k soutěži Medik roku patří.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihočeské nemocnice, a.s.

Štítky nemocnice, medik, medička, soutěž, zdraví, lékař, lékařka, Jihočeský, Václav Šimánek, lékařská fakulta, Praha, Jihočeské nemocnice, a.s., Lucie Kozlová, Chyňava, Nemocnice České Budějovice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Medikem roku se stal Václav Šimánek. Získá stáž v některé z jihočeských nemocnic  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.