Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Českých Budějovicích registrovali u zápisu do prvních tříd 1 086 žádostí

Českobudějovický magistrát letos registroval u zápisů do prvních tříd základních škol 1 086 žádostí. Je to přibližně o tři desítky méně než loni. Řekla to primátorka Dagmar Škodová Parmová (ODS). Do prvních tříd městem zřizovaných základních škol v posledních letech pravidelně nastupovalo kolem tisícovky žáků.

„Vzhledem k tomu, že se podařilo navýšit kapacitu na některých školách, míst v prvních třídách je dostatek,“ uvedla primátorka. Město v minulosti předpokládalo mírný nárůst počtu školáků. Domněnka vycházela především z toho, že v okolí Českých Budějovic se rozrůstaly satelitní obce, které nemají své školy.

Ale tento trend se zatím nijak významně nepotvrdil. „Veškeré spádové děti jsou přijaté k základnímu vzdělávání,“ uvedla primátorka.

V minulých letech také byly školy, kde byla poptávka po místech výrazně vyšší než jinde. Příkladem byla třeba základní škola Pohůrecká ve čtvrti Suché Vrbné, kam přihlašovaly své děti rodiny, které bydlí v blízké obci Srubec. Ale Srubec nedávno otevřel svou základní školu.

Podle primátorky je nyní poptávka po místech relativně rovnoměrně rozložena. „O všechny školy, které zřizuje město, je zájem,“ řekla. České Budějovice zřizují 16 základních škol.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, správa, základní, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích registrovali u zápisu do prvních tříd 1 086 žádostí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.