Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Řemeslo má zase zlaté dno

PR článek

Studium ve Střední škole řemeslné v Soběslavi je zaměřeno nejen na teorii, ale také na praktickou výuku a další odborné vzdělávání. V rámci odborného výcviku mají žáci možnost pracovat v odborných učebnách a dílnách s moderním vybavením a technologiemi, které jsou dnes používány v praxi. V těchto odborných učebnách si žáci mohou vyzkoušet práci na reálných zařízeních.

Velký důraz je kladen na realizaci výuky na stavbách a ve firmách, kde se žáci učí formou zakázek pro veřejnost. V rámci odborného výcviku jsou uzavřeny smlouvy se zaměstnavateli a praxe, která probíhá ve firmách, je velmi důležitá. Během této praxe mají žáci možnost aplikovat, co se ve škole naučili, v reálném pracovním prostředí a získat cenné zkušenosti.

Dobře vybavené učebny včetně počítačové techniky jsou podmínkou kvalitní teoretické výuky. Střední škola řemeslná Soběslav je školské zařízení, které poskytuje střední odborné vzdělávání s různorodým zaměřením, zabezpečuje výchovu a odbornou přípravu v učebních oborech a vychovává a připravuje žáky pro výkon povolání ve zvoleném oboru.

Vzdělávání vede k tomu, aby si žáci osvojili potřebné strategie učení a na jejich základě byli motivováni k celoživotnímu vzdělávání, aby se učili tvořivě myslet a řešit přiměřené problémy, účinně komunikovat a spolupracovat, chránit své fyzické i duševní zdraví, vytvořené hodnoty a životní prostředí. V rámci výuky technických oborů získávají žáci další znalosti v oblasti informačních technologií, ekonomiky, oprávnění k získání řidičského oprávnění skupiny B, C, T ve vlastní autoškole. Ve školní svářečské škole absolvují kurzy svařování plamenem a el. obloukem, kurzy polyfůzního svařování plastů a pájení mědi. Ve škole aktivně pracují odborníci včetně psychologa v rámci školského poradenského pracoviště.

Díky tomu se daří ve spolupráci s rodiči individuálně pracovat se žáky, kteří mají jakékoli výchovné nebo vzdělávací problémy. Součástí školy je Domov mládeže, školské ubytovací zařízení, kde jsou žáci ubytováni a mohou se zapojit do mimoškolních sportovních a zájmových aktivit. Ve školní jídelně je zajištěno celodenní stravování žáků a zaměstnanců školy.

Studium pro zdravotně postižené – integrace – bezbariérový přístup

Pedagogové školy mají dlouhodobé zkušenosti se žáky zdravotně znevýhodněnými nebo dlouhodobě nemocnými, vychází vstříc trendu integrace žáků se zdravotním postižením. Je zde možnost konzultace výběru oboru pro daný typ postižení a zdravotní předpoklady (výchovné a kariérové poradenství, zdravotně-sociální poradenství). Pro tyto žáky jsou stanoveny vhodné podmínky odpovídající jejich potřebám. Při hodnocení žáků se specifickými potřebami se přihlíží k povaze postižení nebo znevýhodnění – s maximálním uplatněním individuálního přístupu. Hlavní budova školy je zcela bezbariérová (bezbariérový vstup i přístup do učeben, do prvního patra i suterénu plošina, WC pro vozíčkáře). Během školního roku se žáci účastní celostátních soutěži ve zvoleném oboru a pravidelně dosahují výborných výsledků.

V učebních oborech Středního odborného učiliště je realizována výchova, teoretické vzdělání a odborná příprava v tříletých učebních oborech typu "H". Obory jsou určeny pro žáky, kteří splnili povinnou školní docházku na základní škole v 9. třídě. Studium je zakončeno závěrečnou zkouškou a získáním výučního listu a vysvědčení o závěrečné zkoušce.

Opravář zemědělských strojů
Mechanik pro chladicí a klimatizační zařízení
Elektrikář – silnoproud
Instalatér - topenář)
Montér vodovodů a kanalizací a obsluha vodárenských zařízení
Umělecký kovář a zámečník, pasíř
Kadeřník
Rekondiční a sportovní masér
Truhlář

V učebních oborech Odborného učiliště je realizována výchova, teoretické vzdělání a odborná příprava v tříletých učebních oborech typu "E". Obory jsou určeny pro žáky, kteří splnili povinnou školní docházku na základní škole a jsou vhodné i pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Studium je zakončeno závěrečnou zkouškou a získáním výučního listu a vysvědčení o závěrečné zkoušce.

Zednické práce
Truhlářské práce
Květinářské a aranžérské práce
Zahradnické práce
Kuchařské práce
Cukrářské práce
Pečovatelské služby

Podrobné informace o škole a učebních oborech zde.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky vzdělání, řemeslo, studium, studenti, jihočeský kraj

Řemeslo má zase zlaté dno  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.