Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kam jít na střední?

PR článek

Tuto otázku si jistě nyní kladou všichni žáci 9. ročníků společně se svými rodiči. Období nelehké, nelehké rozhodování, které může zásadně ovlivnit směr životní cesty jejich dětí. Kaplická střední škola může být pro ně dobrou volbou.

Během studia Obchodní akademie a Bezpečnostně právní činnosti mohou žáci získat několik mezinárodně uznávaných certifikátů.

Žáci Obchodní akademie mohou obdržet mezinárodně uznávaný certifikát podnikatelských dovedností (certifikát ESP) na základě reálného podnikání v JA firmách a úspěšným složením testu. Jedná se o unikátní mezinárodní kvalifikaci, která žákům se skutečnou podnikatelskou zkušeností potvrzuje, že získali potřebné znalosti, dovednosti a zkušenosti pro to, aby mohli založit firmu nebo se stali úspěšnými zaměstnanci. Certifikát ESP je uznávaný Evropskou komisí, Evropským parlamentem, obchodními organizacemi jako je EUROCHAMBERS, CSR Europe a Evropským kulatým stolem průmyslu, a dále ministerstvy vzdělávání a univerzitami.

Protože je škola akreditovaným střediskem mezinárodního konceptu ECDL (Mezinárodní vzdělávací a certifikační koncept digitálních znalostí a dovedností), který definuje minimální vzdělávací obsah znalostí a dovedností v oblasti digitálních technologií a odráží aktuální potřeby trhu práce, mohou se naši žáci úspěšným složením zkoušek stát držiteli mezinárodně uznávaných ECDL certifikátů.

V maturitních oborech se intenzivně rozvíjí jazykové dovednosti žáků výběrem z jazyků anglického, německého nebo francouzského. Nově mají žáci možnost připravovat se během běžné výuky, popř. o prázdninách na složení zkoušky Cambridge English, což je nejrozšířenější jazykový certifikát na světě.

I žáci učebních oborů mohou během studia absolvovat odborné kurzy, které zvyšují jejich kvalifikaci a uplatnitelnost na trhu práce. Žáci oboru Kuchař-číšník navštěvují zcela zdarma týdenní barmanský kurz vedený zástupcem České barmanské asociace, který je zakončen závěrečným testem. Po jeho úspěšném složení obdrží žáci certifikát základního barmanského kurzu.

Žáci oborů Mechanik opravář motorových vozidel, Opravář zemědělských strojů a Strojní mechanik mají možnost získat s minimálními finančními náklady svářečské oprávnění a žáci oborů Mechanik opravář motorových vozidel a Opravář zemědělských strojů řidičské oprávnění na osobní a nákladní automobil, traktor.

Kaplická střední je školou otevřenou, propaguje vzdělávání a touhu po poznání i mezi dospělými. Vznikl tak ojedinělý projekt Měsíc vzdělávání dospělých, který nabízí během celého měsíce března kaplickým občanům širokou škálu kreativních i sportovních aktivit, workshopů, odborných přednášek, které mohou dát dospělým impuls k dalšímu vzdělávání nebo k smysluplnému trávení volného času. Letos škola pořádá druhý ročník tohoto projektu opět ve spolupráci s kaplickými školami, VŠE Jindřichův Hradec a dalšími vzdělávacími institucemi, Jihočeskou hospodářskou komorou a městem Kaplice.

Přijďte se přesvědčit na únorový den otevřených dveří, že i malá škola může poskytovat velké možnosti.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky střední škola, vzdělání, jihočeský kraj

Kam jít na střední?  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.