Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Práci pěti studentů ocení člen britské královské rodiny

Pět studentů českobudějovického gymnázia Jana Valeriána Jirsíka převezme ve středu v pražském Černínském paláci z rukou Jeho královské Výsosti hraběte z Wessexu, britského prince Edwarda, certifikáty The Duke of Edinburgs Award.

Mladí lidé se v rámci tohoto programu zdokonalují ve sportovních a praktických dovednostech, nezištně pomáhají ostatním a podnikají zahraniční expedice a pobyty v cizím prostředí, kde se zdokonalují v cizím jazyce a poznávají kulturní zvyklosti cizích zemí.

„Jde o velmi prestižní ocenění, které studentům otevírá bránu do světa,“ uvedl koordinátor programu pro jižní Čechy a pedagog Gymnázia J. V. Jirsíka v Českých Budějovicích Vladimír Kojan.

Škoda je do programu zapojena už 10 let a v současnosti je jediným poskytovatelem programu v Jihočeském kraji. Certifikáty obdrží její studenti Monika Boxanová, Jakub Axman, Adam Vlach, Josef Laštůvka a Alena Peštová.

Cena vévody z Edinburghu - The Duke of Edinburgs Award - je dobrovolný nesoutěžní program, který pomáhá mladým od 14 do 25 let rozvíjet osobnost a aktivně využívat volný čas.

Program založil v roce 1956 princ Philip, vévoda z Edinburghu, manžel britské královny Alžběty. Od té doby se do něj zapojilo na šest milionů mladých lidí ve více než 120 zemích celého světa.

Napsala Kateřina Koželuhová, tisková mluvčí Jihočeského kraje
Foto: Surtsicna, Wikipedia

Štítky The Duke of Edinburgs Award, britský princ Edward, ocenění studentů, Gymnázium J. V. Jirsíka, České Budějovice, Britská královská rodina, Jan Valerián Jirsík, Wessex, Jihočeský kraj, Černínský palác, Princ Philip, vévoda z Edinburghu, Alžběta II., Kathari

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práci pěti studentů ocení člen britské královské rodiny  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.