Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zastupitelé Budějc ve čtvrtek rozhodnou o pomoci HC Mountfield

Prvním bodem čtvrtečního jednání budějckých zastupitelů bude návrh finanční podpory města hokejovému klubu HC Mountfield. V případě schválení všech bodů návrhu město pomůže klubu částkou 4,8 milionu korun, řekl ve středu primátor Juraj Thoma (HOPB).

Materiál, jehož znění již schválila rada města, bude obsahovat tři formy peněžní pomoci. "První je poskytnutí finančního daru ve výši dva miliony korun, dále prominutí současných závazků HC Mountfield vůči městu ve výši 1 304 572 Kč a záměr budoucího prominutí závazků za pronájem ledů v Budvar aréně a s tím souvisejících služeb, které se bude týkat aktuální sezóny a jeho výše je ohraničena částkou 1,5 milionu korun," řekl Thoma.

V případě schválení v zastupitelstvu by tedy město hokejistům pomohlo celkovou částkou ve výši 4,8 milionu korun. "K tomuto modelu vyslovil předběžný souhlas také předseda představenstva akciové společnosti HC Mountfield Zdeněk Blažek, který se projednávání bodu v radě města osobně účastnil," dodal Thoma.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky Mountfield Hradec Králové, České Budějovice, Juraj Thoma, Občané pro Budějovice, Budvar aréna, Zdeněk Blažek, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé Budějc ve čtvrtek rozhodnou o pomoci HC Mountfield  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.