Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nemocnice v Krumlově modernizuje budovu pro dlouhodobě nemocné

Českokrumlovská nemocnice připravuje modernizaci pavilonu pro dlouhodobě nemocné. Rekonstrukce, která začne v říjnu, bude stát přibližně 50 milionů korun bez daně. Modernizace se týká vnitřních prostorů budovy a rozvodů elektrické energie, vody a odpadů. Sociální zařízení bude jedno společné nanejvýš pro dva nemocniční pokoje. Úprava pavilonu potrvá přibližně do druhé poloviny roku 2020.

Budova dnes slouží jako stanice pro dlouhodobě nemocné pacienty. Po dobu rekonstrukce budou přesunuti do pavilonu bývalé gynekologie. „Kromě zvýšení komfortu pro pacienty modernizací získáme kapacitu 96 lůžek výhradně pro stanici Léčebny dlouhodobě nemocných, a to pod jednou střechou. Dosud jsou LDN rozprostřené po celé nemocnici, což je v mnoha ohledech nepraktické,“ řekl ředitel nemocnice Jindřich Florián.

Vnější plášť a okna pavilonu C byla rekonstruována už před pěti lety v rámci zateplení. Donedávna bylo v budově ředitelství nemocnice a domov důchodců.

Práce na pavilonu C zahájí druhou fázi modernizace českokrumlovské nemocnice. Loni nemocnice otevřela nový multifunkční komplex přibližně za 180 milionů korun složený ze dvou pavilonů. Práce na něm trvaly půldruhého roku. Nové prostory poskytují zázemí pro gynekologii, porodnici, dětskému oddělení, onkologii a urologii. Porodnice je jednou z nejexponovanějších částí nemocnice v Českém Krumlově, vyhledávají ji i ženy z jiných okresů.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky nemocnice, stavby, Český Krumlov, pavilon, Jindřich Florián, Nemocnice Český Krumlov, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Krumlově modernizuje budovu pro dlouhodobě nemocné  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.