Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Omezte návštěvy u krátce hospitalizovaných pacientů, žádá Nemocnice České Budějovice

Českobudějovická nemocnice s ohledem na vývoj epidemiologické situace žádá veřejnost o omezení návštěv u krátce hospitalizovaných pacientů a omezení počtu doprovodů pacientů k vyšetření.

Námi uvedená doporučení vnímáme jako řešení, abychom nemuseli co nejdéle přistoupit k plošnému zákazu návštěv. Zejména pro starší a dlouhodobě hospitalizované pacienty je možnost návštěvy důležitým prvkem celé léčby. Bez kontaktu se svými blízkými pacienti strádají,“ sdělil předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek.

Jen za včerejšek přibylo v Jihočeském kraji 88 nových případů nákazy covid-19. Aktuálně pozitivních je v kraji 695 osob. „V osmadvaceti případech šlo o kontakt s potvrzeným případem v rodině a v deseti na pracovišti. Šestadvacet kontaktů bylo školních. Tři osoby se infikovaly v Praze, tři na svatbě v Kuřimi, tři ve sportovních oddílech a jedna při léčebném pobytu ve Františkových Lázních. Dva případy pocházejí z Ukrajiny, tři z Chorvatska a jeden z Německa. V osmi případech způsob přenosu stále zjišťujeme,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Ministerstvo zdravotnictví včera oznámilo, že opět zpřísňuje opatření proti šíření koronaviru. S účinností od dnešního dne zavádí celoplošně na všech školách od druhého stupně povinnost roušek také při výuce. Od půlnoci z pátku na sobotu je také zakázáno navštěvovat stravovací zařízení mezi půlnocí a šestou hodinou ranní.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Nemocnice České Budějovice, koronavirus, návštěvy, pacient, návštěva, Jihočeský kraj, Kvetoslava Kotrbová, Praha, Ukrajina, Krajská hygienická stanice, Německo, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Omezte návštěvy u krátce hospitalizovaných pacientů, žádá Nemocnice České Budějovice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.