Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Co vás čeká na dentální hygieně?

PR článek

V posledních letech stoupá její popularita. Částečně proto, že je tento obor podporován zubními lékaři. Ale z části je to zájmem lidí o preciznější ústní hygienu, která je cestou ke zdravějším zubům. Proč byste na hygienu měli chodit a co vás čeká na vstupní prohlídce?

Příčinou zubního kazu nebo zánětu dásní je špatná domácí ústní hygiena. Neposlouchá se to dobře, ale je to tak. Pokud si neumíte kvalitně vyčistit zuby, usazuje se vám plak, který se pak přemění v kámen, kterého už se doma nezbavíte.

Odstranění kamene a vyleštění zubů

Rozhodli jste se jít poprvé na dentální hygienu? Nemáte se čeho bát. Dentální hygienistka nejdříve zhodnotí stav vašich zubů, řekne vám, jaké problémy v ústech máte, a jak je potřeba postupovat, abyste se jich zbavili. Poté přistoupí k odstranění zubního kamene, příčiny zánětu dásní. Pokud máte poddásňový zubní kámen, může vám být ošetření mírně nepříjemné. Nemělo by ovšem být bolestivé. Můžete ale požádat o znecitlivění dásní, pokud z toho máte strach.

Druhým krokem je odstranění povrchových pigmentací. I když je sami nevidíte, na zubech jsou. Odstraňují se buď pomocí leštícího kartáčku nebo metodou Air-flow. Kouříte nebo pijete hodně kávy a čaje? Pak po odstranění povrchových pigmentací mohou být vaše zuby na pohled světlejší.

Nácvik správného čištění zubů

Součástí vstupní prohlídky na dentální hygieně je i výběr vhodných velikostí mezizubních kartáčků a nácvik správné techniky čištění zubů. A věřte, že hygienistka při další návštěvě pozná, zda jste se jejích doporučení drželi či ne. Precizní domácí ústní hygiena je jedinou a nejlepší cestou, jak předcházet vzniku zubního kazu a kamene, a tedy i problémům s dásněmi.

Kolik to stojí a jak často tam musím?

Cena vstupní prohlídky na dentální hygieně se pohybuje od 900 do 1700 Kč. S dalšími návštěvami se pak obvykle vejdete do 1000 Kč. Pokud nemáte žádné problémy, např. parodontózu, která se léčí déle, stačí na dentální hygienu chodit dvakrát ročně.

Ohodnoť článek

Štítky hygiena, ústní hygiena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co vás čeká na dentální hygieně?  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.