Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chcete zhubnout nebo být úspěšný?

PR článek

V dnešní době je zcela neuvěřitelné množství knih, které se nám snaží radit v tom, jak se stát lepším, výkonnějším a úspěšnějším člověkem. Výběr titulů je opravdu pestrý, od knih zaměřujících se na naši mysl a duchovno, až po knihy, které nám radí, jak si nastavit timemanagement. Mnoho z těchto návodů a rad se ale velmi často prolíná a opakuje. Mezi ty nejčastější rady patří například: pravidelně meditovat, chodit pěšky, otužovat se, pravidelně cvičit nebo jíst zdravě (např. nejíst lepek nebo nejíst maso apod.). Ale mají všechny tyto rady skutečně nějaký smysluplný základ? Asi se budete divit, ale ano mají!

Ať chceme nebo nechceme, tak jediným způsobem, jak sám sebe v jakékoli činnosti posunout, je nastavit si pravidla a poté si z daných pravidel udělat zvyk. Samozřejmě tedy záleží na tom, co je Vaší motivací – zda je to touha zhubnout, být úspěšný v práci nebo podnikání, méně se stresovat případně třeba lépe vychovávat své děti. Ale ať už je to cokoli, tak je vždy potřeba najít si v dané oblasti důležité pravidla, které začnete dodržovat. Právě dodržování těchto pravidel je mnohdy složitější, než Váš dosavadní způsob žití, avšak právě tyto pravidla, která Vám stěžují Vás současný život, Vás posouvají dál. Jaká je tedy nejlepší rada?

Vystupte se své komfortní zóny!

Hubnutí se současnou změnou životního stylu, s kterou pomáhá společnost Žij-zdravě.cz, je jediná dlouhodobě úspěšná cesta. Ostatní způsoby jako diety, hubnoucí přípravky a doplňky stravy nebo speciální cvičení mohou pomoci pouze ke krátkodobému úbytku váhy a také k zaručenému „jojo efektu“.

Zde jsou vybrané ukázky těch nejzajímavějších „zvyků“, které byste mohli zkusit aplikovat ve svém vlastním životě a které vám pomohou ke zdravějšímu způsobu života. Vždy, když se z nějakého vybraného pravidla již stane zvyk, přidejte si další a po několika měsících budete sami překvapeni co jste dokázali! Stejně tak i Vaše okolí, které bude Vaši změnu obdivovat.

  • NEPOUŽÍVEJTE VÝTAH

Máte-li někdy využít výtahu, zkuste jej používat pouze až od 4 patra, to znamená do třetího patra chodit vždy po schodech.

  • CHOĎTE PĚŠKY

Máte domluvenou schůzku nebo cokoli jiného a místo jednání je v dochozí vzdálenosti např. do 20 minut? Využijte toho a vždy choďte pěšky.

  • CVIČTE U TV

Sledujete pravidelně večer TV? Využijte tento čas a cvičte u sledování TV. Je mnoho jednoduchých cviků s vlastní vahou a 30-40 minut cvičení u seriálu každý den dokáže za několik měsíců zázraky.

  • PŘÍPRAVA JÍDLA NA NÁSLEDUJÍCÍ DEN

Každý řeší, že nemá čas na jídlo. Projděte si tedy vždy odpoledne program na následující den a připravte si jídlo dle potřeby. Tak abyste vždy měli po čem sáhnout a uspokojili svůj hlad.

  • DELŠÍ SPORTOVNÍ AKTIVITA

Naplánujte si alespoň jednou týdně delší sportovní aktivitu – naplánujte si pěší výlet, pracujte na zahrádce, ukliďte celý byt, běhejte alespoň 1,5 hodiny nebo jeďte na lyže. Prostě najděte nějakou činnost, která Vás trochu baví a budete ji dělat delší čas a vydáte tak více energie.

  • PRAVIDELNÉ RANDE S MANŽELEM

Najděte si čas a choďte pravidelně jednou týdně na „rande“ s manželem, manželkou nebo přítelkyní/přítelem. Jděte na večeři, do kina, povídejte si, procházejte se. Prostě a jednoduše buďte chvíli jen sami s partnerem...

Vytvořte si vlastní pravidla. Najděte v sobě své touhy a potřeba a jděte si postupně za nimi. Vymyslete si jednotlivé kroky, schůzky, po kterých půjdete směrem k Vašemu cíli.

Je i mnoho dalších typů, které můžete postupně zařadit do svého života. Inspiraci můžete najít v článku na blogu Žij-zdravě.cz.

Samozřejmě si můžete říct, co to je za nesmysl. Ale věřte, že člověk je bytost od přírody lenivá a vždy se snaží vybrat si tu nejjednodušší možnou cestu. Vždy je jednodušší dát si teplou koupel než sprchu ve studené vodě. Vždy si raději vyberete budíček v 7 hodin, než vstávat v 5 hodin ráno a jít si před prací zaběhat nebo zaplavat. Většina lidí také do třetího patra použije výtah, místo toho, aby šla po schodech.

Proto to alespoň jednou zkuste a vyberte si několik pravidel, která se budete snažit dodržovat, až se z nich stane prostý zvyk a vy si ani neuvědomíte, že jste to někdy dělali jinak. Prostě a jednoduše zkuste vystoupit se své komfortní zóny a zkuste objevit své lepší “já“.

Mimochodem v křesle při koukání na TV a něčím dobrým v ruce, ještě nikdy nikdo nic nedokázal.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky zdraví, zdravý životní styl, sport, Delfín, fitness, rada, kniha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chcete zhubnout nebo být úspěšný?  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.