Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Odhalte infekci včas. Přijďte se zdarma otestovat na HIV, žloutenku a syfilis

PR článek

Anonymně, bezplatně a bez objednání předem se mohou zájemci nechat preventivně otestovat na HIV, hepatitidu B a C a syfilis. Nezisková organizace PREVENT 99 nabídne screeningové testování pro veřejnost. Konat se bude ve čtvrtek 2.6. v Českých Budějovicích na Sokolském ostrově. Výsledky testů budou na počkání.

Na testy se zájemci nemusejí předem objednávat. Stačí, když přijdou v daný čas na danou adresu. U sanitky potkají pracovníky terénního programu Jihočeský streetwork PREVENT. Samotný test budou provádět zdravotníci, postačí k němu kapka krve z prstu.

Proč se nechat testovat? Onemocnění kromě syfilis nemá žádné specifické příznaky, laik je proto nemusí rozpoznat. Za přenosem může stát nechráněný pohlavní styk, ale také nesterilní tetování nebo piercing. „Testování je určené široké veřejnosti. Po vyšetření se každý otestovaný dozví výsledek hned na místě během několika minut,“ říká vedoucí Jihočeského streetworku PREVENT Tomáš Antoňů.

Testujeme na Sokolském ostrově

Sanitka České společnosti AIDS pomoc, ve které zdravotníci budou testovat, bude přistavena na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích od 13 do 17 hodin.

„Testování je příležitost, jak získat potřebné informace pro prevenci nebo odhalit počátky infekce. Včasná léčba pak může být účinnější. Předchází těžkému průběhu onemocnění a nevědomému šíření,“ vysvětluje Tomáš Antoňů.

Mobilní testování pro veřejnost zajišťuje Česká společnost AIDS pomoc ve spolupráci s neziskovou organizací PREVENT 99.

PREVENT 99 působí v Jihočeském kraji už více než 20 let. Hlavní zaměření organizace spočívá v práci s dětmi a mládeží, vzdělávacích aktivit a v oboru adiktologie. Od roku 2013 zaměřuje svoji činnost také na podporu pěstounských rodin a rozvíjí práci s dobrovolníky.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Prevent 99, testování, HIV, žloutenka, syfilis, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odhalte infekci včas. Přijďte se zdarma otestovat na HIV, žloutenku a syfilis  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.