Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V lékárně strakonické nemocnice si mohou lidé změřit hladinu cukru v krvi

Cílem nové služby je pomoci včas odhalit pacienty s diabetem 2. typu. Rizikovými skupinami jsou například lidé s vysokým krevním tlakem, vysokou hladinou cholesterolu, nadváhou nebo ti, kteří mají cukrovku v rodině. Měření vyjde na 15 korun.

Strakonická nemocniční lékárna nově zařadila k lékovému poradenství a měření tlaku také měření hladiny cukru v krvi. Služba je určená široké veřejnosti. „Měření je vhodné zejména pro skupinu pacientů, kteří pravidelně neabsolvují preventivní prohlídky u praktického lékaře. Zájemce v konzultační místnosti v přítomnosti proškolené osoby provede sám na sobě změření glykémie z krve odebrané z bříška prstu. Naměřená hodnota má informativní charakter, případnou diagnózu musí potvrdit lékař standardním postupem,“ přibližuje vedoucí strakonické nemocniční lékárny Jan Komoska.

Měření je doporučené osobám, které mají diagnózu cukrovky v rodině, trpí nadváhou, mají vysoký krevní tlak, vyšší hladinu cholesterolu v krvi nebi ti, kteří v minulosti prodělali srdečně-cévní příhodu. „Bohužel většina nemocných nemívá klinicky nápadné příznaky. Zjištěnou hodnotu zkonzultujeme, může to být podnět k větší péči o vlastní zdraví,“ zmiňuje Komrska.

Měření glykémie se v nemocniční lékárně pravidelně provádí od pondělí do pátku v čase od 9 do 15 hodin a zájemce vyjde na 15 korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, cukrovka, diabetes, měření, nemocnice, pacient, lékárna, služba, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V lékárně strakonické nemocnice si mohou lidé změřit hladinu cukru v krvi  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.