Počasí dnes22 °C, zítra18 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Jindřichohradecká porodnice pořídila do jednoho z pokojů porodní gauč

Příjemnou novinkou, hlavně pro nastávající maminky, se může pochlubit jindřichohradecká porodnice. Do jednoho z pokojů totiž nově pořídila porodní gauč, který může nahradit klasické porodní lůžko. Porodnice o tom informovala v tiskové zprávě.

„Když se podíváme zpětně do historie, tak rodit na zádech je velmi novodobý fenomén. Historicky se po celém světě rodilo ve vertikálních polohách, tedy třeba ve dřepu s oporou. Pro ženy je výhodnější se během porodu pohybovat a trávit více času ve vertikálních polohách,“ vysvětlila hlavní myšlenku porodního gauče zakladatelka Nadačního fondu Propolis 33 Lilia Khousnoutdinova.

Ta porodním asistentkám v jindřichohradecké porodnici rovnou ukázala a vysvětlila všechny výhody gauče, jak s ním pracovat, a proč rodit vzpřímeně.

Porodní gauč poskytuje ženám během porodu více možností pro polohování a vertikalizaci, a to jak v první, tak i ve druhé době porodní. „Dále umožňuje aktivní zapojení partnera, což přispívá k celkové pohodě a podpoře během porodu. Po porodu je ideální pro bonding skin-to-skin s miminkem a díky dostatečnému prostoru se na něj pohodlně vejde i tatínek, čímž umožňuje strávit tyto jedinečné chvíle spolu jako rodina,“ popsala vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Jindřichův Hradec Jitka Machová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Nemocnice Jindřichův Hradec

Štítky porodnice, Jindřichův Hradec, porodní gauč, novinka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichohradecká porodnice pořídila do jednoho z pokojů porodní gauč  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.