Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Laboratoře, které prošly modernizací, jsou už rok v provozu

Centrální laboratoře Nemocnice České Budějovice mají za sebou déle než rok trvající rutinní provoz plně automatizované analytické linky v laboratoři klinické chemie, čímž byl ukončen další významný krok k realizaci programu Modernizace vybavení centrálních laboratoří.

Projekt byl podpořen z prostředků Evropské unie, konkrétně Regionálního operačního programu Jihozápad. Do modernizace technologického vybavení laboratoří investovala českobudějovická nemocnice 57 milionů korun, přičemž zhruba 90 procent této částky pokryla evropská dotace.

Pro Nemocnici České Budějovice je tento projekt největší technologickou investicí do centrálních laboratoří v posledních letech.

„V plném proudu je rutinní provoz. Jde o významný krok, který nás řadí mezi technologicky nejvyspělejší laboratoře v České republice, jež jsou schopny provádět vysoce produktivně a sofistikovaně laboratorní testy multioborově. Současně byly zahájeny přípravy na akreditační řízení tak, aby proces akreditace mohl být uzavřen do konce letošního roku,“ uvedl MUDr. Miroslav Verner, ředitel Úseku laboratorních oborů Nemocnice České Budějovice.

Pro splnění podmínek akreditace pro toto pracoviště doinvestovala letos nemocnice z vlastních zdrojů na přístrojové dovybavení dalších pět milionů korun.

Tisková informace Nemocnice České Budějovice, a. s.

Štítky Nemocnice České Budějovice, Centrální laboratoře, modernizace, laboratoř, Evropská unie, Miroslav Verner, Česko, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Laboratoře, které prošly modernizací, jsou už rok v provozu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.