Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Jihočeském kraji vypukla chřipková epidemie

Počet nemocných lidí v jižních Čechách se v porovnání s minulým týdnem zvýšil o téměř deset procent. Momentálně připadá na 100 tisíc obyvatel 1745 případů akutních respiračních infekcí. Práh epidemického výskytu přitom znamená 1600 případů.

„Nemocnost vzrostla v regionu ve všech věkových kategoriích s výjimkou seniorů, největší nárůst jsme zaznamenali mezi školáky ve věkové kategorii od šesti do 14 let,“ uvedl František Kotrba z českobudějovické krajské hygienické stanice.

Laboratorní testy navíc v Jihočeském kraji potvrdily desítky případů chřipky typu A. Od začátku letošního roku zemřeli v regionu po chřipkovém onemocnění dva pacienti.

Od soboty bude platit zákaz návštěv v písecké nemocnici. Stane se tak dalším zdravotnickým zařízením s tímto omezením.

Jde už o sedmou nemocnici se zákazem návštěv. V minulých dnech toto nařízení vydali v Českých Budějovicích, Strakonicích, Táboře, Českém Krumlově, Jindřichově Hradci a Dačicích. Návštěvy bez omezení tak smí pouze do nemocnice v Prachaticích.

Kvůli chřipce omezují svůj provoz i některé domy pro seniory v regionu. Zákaz návštěv platí pro zařízení tohoto typu ve Chvalkově, na sídlišti Máj v Českých Budějovicích, v Kaplici, Českém Krumlově i v domově Hvízdal v Českých Budějovicích nebo v Hluboké nad Vltavou.

Zdroj: ČTK

Štítky chřipková epidemie, Jihočeský kraj, nemocnost, návštěva, České Budějovice, František Kotrba, Krajská hygienická stanice, Český Krumlov, Nemocnice Prachatice, Tábor, Strakonice, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji vypukla chřipková epidemie  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.