Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Udržet pořádek v domácnosti je opravdu náročný, ale ne nemožný úkol!

PR článek

Po náročném pracovním dni se asi každý z nás těší domů. Někdy se však stane, že přijdete domů a zjistíte, že je doma více práce, než jste měli v práci a najednou se idea odpočinku rozplyne jak pára nad hrncem. Podívejte se na pár tipů, se kterými se vám bude lépe nejen uklízet, ale pořádek hlavně udržovat.

Problematická místa každé domácnosti

V každé domácnosti se najdou místa, kde je udržet pořádek přeci jen složitější. Zpravidla se jedná o kuchyně a koupelny. Nejen, že jsou to velice exponovaná místa, ale na jejich čistotu jsou pochopitelně kladeny vyšší požadavky. Jak je udržet, co nejjednodušeji uklizené?

Snadno omyvatelné povrchy a stěny

Při vybavování koupelen a kuchyní byste měli počítat s tím, že se nějaká ta nečistota na zem či stěny vždy dostane. Aby byl úklid, co nejjednodušší je vhodné, aby se jednalo o hladké povrchy, které snadno otřete. Při jejich výběru věnujte pozornost i barvě, protože na bílé je vidět každá drobná nečistota a na černé pak každé smítko prachu.

Podlahy a stěny by zároveň měly být z materiálů, které jsou otěruvzdorné, ale i voděodolné. Kromě pravidelného úklidu totiž budou muset čelit i zvýšené vlhkosti. Vhodné pak je tyto povrchy jednou týdně ošetřit prostředky, které se postarají o antistatickou úpravu a při úklidu se pak nenadřete.

Vhodně zvolené odpadkové koše

Mezi kritická místa patří jistě i odpadkový koš a jeho okolí. Nejenže se jedná o líheň bakterií v každé domácnosti, což je logické, ale jsou nejrychleji znečištěny, přeci jen si pokaždé neumyjete ruce, než vyhazujete odpad při úklidu či vaření, ale až potom. Na koši se pak usazují nejen smetíčka, ale i mastnota.

Skvělou volbou pro kuchyně jsou bezdotykové koše, které mívají speciální povrchové úpravy, aby na nich neulpěly nečistoty.

V oblasti koupelen jsou pak vítězem malé nerezové odpadkové koše. Velké by v koupelně jen překážely a zbytečně byste do nich vkládali velké sáčky. Přeci jen v koupelně není tolik odpadu jako v kuchyni.

Dostatek úložného prostoru

Základem uklizeného prostoru je přeci jen skutečnost, že každá věc má své místo. I když je v současné době velmi moderní minimalistický nábytek, jež prostoru dodá vzdušnost a opticky jej zvětší, pořád by měl nabízet dostatečné úložné prostory.

Kromě šatních skříní, které mohou být umístěny v ložnici, dětském pokoji či na vstupní chodbě byste neměli zapomenout ani na potravinovou skříň či na skříň, kam si můžete uložit rodinná fotoalba, sbírku filmů či společenské hry.

Skvělou pomocí při boji s nedostatkem úložného místa jsou postele a pohovky s úložnými prostory. Ty můžete použít na uskladnění náhradních lůžkovin, sezónního oblečení apod.

Zbavte se zbytečností

Pokud míváte pocit, že se už nevíte, kam ty věci uklidit, udělejte si čas a projděte všechny pokoje. Proberte všechny věci a s největší pravděpodobností přijdete na to, že je čas, aby šly některé věci dál.

Ať už se jedná o hračky, se kterými si již děti nehrají nebo malé oblečení, nemusíte vše jen vyhazovat, ale i darovat nebo přes některou z moderních online platforem zpeněžit.

Pokud si nejste jistí, zda danou věc opravdu vyhodit, můžete vyzkoušet metodu jednoho roku. Ta spočívá v tom, že věci, které jste již rok nepoužili prostě pošlete dál. V případě, že se jednalo o dárek a máte starost, co by tomu dárce řekl, můžete zkusit předmět na rok schovat třeba do krabice do sklepa a uvidíte. Pokud si na něj nikdo nevzpomene, máte vyhráno.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky koupelna, kuchyně, úklid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Udržet pořádek v domácnosti je opravdu náročný, ale ne nemožný úkol!  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.