Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Silničáři opravují další cesty. Proto je potřeba počítat s uzavírkami

Opravy jihočeských silnic pokračují. Na některých se už pilně pracuje, na dalších se práce chystají. A kde je nyní potřeba počítat s dopravními omezeními?

  • V obci Kunžak, Mosty a Suchdol na Jindřichohradecku bude až do 15. listopadu probíhat přechodná úprava provozu. Důvodem je uzavření silnice III/02316 v úseku Čechovy ulice, v souvislosti s prováděním rekonstrukce silnice a inženýrských sítí. Dopravní značení bude na komunikacích umísťěno pouze v rozsahu nezbytně nutném pro provádění prací nebo pro zabezpečení staveniště mimo pracovní dobu.  
     
  • Další obcí na Jindřichohradecku, kde je omezena doprava je Radouňka. Provoz je přechodně upraven na silnici II/128, III/12833a místních a účelových komunikacích v katastrálním území této obce. V tomto úseku je kvůli rekunstrukci silnice  III/12833a, chodníku a inženýrských sítí omezena doprava od 15. srpna a potrvá do 15. listopadu. Dopravní značení je na komunikacích umísťěno pouze v rozsahu nezbytně nutném pro provádění prací nebo pro zabezpečení staveniště mimo pracovní dobu.
     
  • V obci Úsilné je až do 5. listopadu naplánována úplná uzavírka pozemní komunikace silnice III/10576. V místě se provádí demolice a výstavba nového mostu Kyselá Voda. Vozidla do 3,5 tuny mohou do obce od Českých Budějovic jezdit po silnici U Čertíka. Autobusová doprava do obce Úsilné je vedena od obce Hůry s otočením autobusu u místního sportovního areálu, kam je přesunuta zastávka po dobu uzavírky komunikace.
     
  • Městský úřad Trhové Sviny vydal povolení pro přechodnou úpravu provozu v katastrálním území obce Keblany, Mohuřice, Trhové Sviny a Ločenice. V tomto místě se od 14. srpna rekonstruuje propustek. Práce potrvají do 1. září.
     
  • Kvůli modernizaci silnice II/154 na Českobudějovicku je v termínu od 29. srpna do 13. září povolena dvakrát částečná a dvakrát úplná uzavírka. Práce budou probíhat ve čtyřech etapách:
    1. etapa: u Rychnova u Nových Hradů od 29. srpna - do 10. září, po polovinách;
    2. etapa: obec Bedřichov od 21. srpna – do 30. srpna, úplná uzavírka;
    3. etapa: průtah Horní Stropnice od  29. srpna – do 10. září, po polovinách;
    4. etapa: úsek Horní Stropnice – Světví a Nové Hrady, Údolí – Terčino údolí od 30. srpna do 13. září, úplná uzavírka.
    Veškeré objízdné trasy budou v místě řádně označeny.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky uzavírka, silnice, oprava, práce, okres Jindřichův Hradec, Kunžak, Mosty, Suchdol, Úsilné, Trhové Sviny, Nové Hrady, Horní Stropnice, Radouňka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DOPRAVNÍ INFO: Silničáři opravují další cesty. Proto je potřeba počítat s uzavírkami  |  Dopravní info  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.