Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Silničáři opravují další cesty. Proto je potřeba počítat s uzavírkami

Opravy jihočeských silnic pokračují. Na některých se už pilně pracuje, na dalších se práce chystají. A kde je nyní potřeba počítat s dopravními omezeními?

  • V okrese Strakonice probíhá od 23. dubna do 19. srpna částečná uzavírka silnic III/1407 a III/0394 v obci Čejetice. Jedná se o úsek od křižovatky těchto silnic ke sportovně rekreačnímu areálu Čejetice.
    Omezení provozu se dotkne i autobusové linkové dopravy.  Kvůli probíhajícím pracím bude dočasně zrušená autobusová zastávka Čejetice, Přeborovická. Náhradní zastávka bude umístěna na silnici III/1394 před mostem.
    Dočasně zrušená a přemístěná bude také zastávka Čejetice, železniční stanice. Náhradní zastávka je umístěna na silnici III/1407 v Čejeticích před budovou číslo popisné 2
     
  • Od 25. dubna do 19. října probíhá úplná uzavírka části silnice II/140 v obci Bílsko. Objízdná trasa bude v místě řádně označena. Pouze 2. června, nebo 21.července, bude objízdná trasa pro veškerou dopravu vedena po silnici II/140, přes obec Bílsko. Přechodné dopravní značení bude tento den tomuto uzpůsobeno.
     
  • V obci Bílkov, v katastrálním území města Dačice, probíhá od 23. dubna do 10. května úplná uzavírka silnice III/4076. Oprava silnice, v celkové délce 1,601 kilometru, zahrnuje dva stavební objekty, proto se úplně uzavření dotkne následujících míst:Úplná uzavírka silnice v úseku od křiž. II/407 po konec zástavby Karlov. Úplná uzavírka silnice po začátek obce Bílkov.
    Objízdná trasa je pro osobní a nákladní doprava stanovena takto: Ve směru Dačice – Bílkov po silnici II/151 směr Budíškovice zpět na silnici III/4076 přes obec Dobrohošť do obce Bílkov. Objízdná trasa je obousměrná, celková délka objížďky je zhruba pět kilometrů. 
    Pro autobusovou linkovou dopravu bude objízdná trasa vedena tímto způsobem: ve směru Dačice – Bílkov bude vedena po sililnici II/407 směr Nová Říše, dále po účelové komunikaci do obce Bílkov zpět na silnici III/4076. Objízdná trasa nebude vyznačena.  
    V době uzavírky nebudou obsluhovány zastávky autobusové linkové dopravy Dačice, THK, rozcestí a Dačice, Karlov. Náhradní zastávka: Dačice, THK.
     
  • Do 25. května bude nadále probíhat úplné uzavření silnice II/155 Borovany – od autobusového nádraží směrem na Vrcov ke křižovatce ulic Zahradní a Hlubocká. Jedná se o druhou etapu rekonstrukce této silnice.
    Objízdná trasa pro nákladní vozidla vede z Třeboně po silnici I/34 přes Vratín, dále po sil. III/14613 přes Slavošovice, Ledenice a dále po silnici II/157 do Borovan.  
    Délka objízdné trasy je devatenáct kilometrů. 

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky doprava, info, uzavírka, silnice, oprava, Čejetice, Dačice, Bílkov, Bílsko, Strakonice, Borovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DOPRAVNÍ INFO: Silničáři opravují další cesty. Proto je potřeba počítat s uzavírkami  |  Dopravní info  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.