Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Obsah webu v rukou čtenářů. Projekt Témata pod lupou propojí redakci Drbny s publikem

Štve vás nelegální skládka kousek od vašeho domu nebo nedostatek parkovacích míst na sídlišti, kde bydlíte? Dejte nám vědět a my se na to podíváme. Drbna nově spouští projekt Témata pod lupou, na kterém spolupracuje s Nadačním fondem nezávislé žurnalistiky a Česko.Digital. Díky této iniciativě můžete i vy rozhodnout o tom, čemu se bude Budějcká Drbna v dalších týdnech věnovat.

Projekt Témata pod lupou společně realizuje vydavatelství Trima News, Nadační fond nezávislé žurnalistiky a sdružení Česko.Digital, které je komunitou špičkových specialistů z mnoha oborů od IT přes projektové řízení až po marketing. Ti společně chtějí ve svém volném čase pomáhat státu i nestátním organizacím a dělat tak Česko lepším místem k životu. Cílem společného projektu je zapojení čtenářů do tvorby obsahu a zvýšení zájmu o zpravodajství.

Drbna v letošním roce slaví desáté narozeniny. Za tu dobu krajské redakce zpracovaly stovky, možná i tisíce vašich tipů, které proměnily v obsah webu. Vaše náměty nám přicházejí e-mailem, zprávami na Facebooku a čas od času nám svůj tip zavoláte nebo sdělíte přímo při návštěvě redakce. V průběhu července všechny zmíněné komunikační kanály spojíme v jeden.

A jak to bude celé fungovat? Od 19. července najdete na Budějcké Drbně novou záložku pojmenovanou Témata pod lupou. Ta bude skrývat především jednoduchý interaktivní formulář, do kterého můžete detailně popsat téma, kterému by se měla Drbna věnovat. Začátkem srpna redakce důkladně projde všechny zaslané tipy, ze kterých vyřadí ty, která reflektují již vydaná témata, recese nebo náměty, které mají za cíl někoho cíleně pošpinit.

Všechna zaslaná témata splňující jedinou podmínku a to, aby jejich zpracování bylo ve veřejném zájmu, zařadíme do ankety, v níž čtenáři vyberou ta nejzajímavější, která redakce zpracuje v průběhu léta.

„Témata pod lupou jsou dalším krokem v propojování redakce se čtenáři, kteří se už nyní ve velkém míře podílí na obsahu všech našich krajských mutací. V současnosti pracujeme s tipy zaslanými několika kanály. Jejich sjednocení může přinést do práce s náměty větší přehled,“ říká šéfredaktor vydavatelství Michael Daněk.

Sběr témat začne na Budějcké Drbně 19. července.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Drbna, NFNŽ, Česko.Digital, Témata pod lupou, žurnalistika, projekt, Drbna.cz, Česko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obsah webu v rukou čtenářů. Projekt Témata pod lupou propojí redakci Drbny s publikem  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.