Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Reakce senátního kandidáta Jiřího Šestáka na náš článek je naprosto scestná

Budějcká Drbna, její redaktoři a její majitelé odmítají vyjádření Jiřího Šestáka na jeho FB profilu.

„Zdá se nám, že pan Šesták, zřejmě pod vlivem vypjaté předvolební atmosféry, reaguje na náš článek přehnaně,“ říká šéfredaktorka Budějcké Drbny Elmira Talířová a dodává: „Jako řádné zpravodajské  médium jsme se zeptali nepostupujících kandidátů, zda a koho podpoří v následujícím kole. Jejich odpovědi jsme bez komentáře zveřejnili. Domníváme se, že takhle vypadá služba veřejnosti, v tomto případě voličům.“

Navíc jsme vyhověli přání pana Bosáka, asistenta pana Šestáka, abychom upravili původní text, ačkoliv jsme si byli jisti, že ani v původní verzi nešlo o nepravdivou informaci, ale pouze o všeobecně používanou novinářskou zkratku. Původně bylo v titulku uvedeno, že kandidáta Šestáka podpoří KSČM, což jsme změnili na „podpoří kandidát KSČM“. Protože se nejednalo o zásadní změnu, text jsme na základě gentlemanské dohody upravili.

PSALI JSME: Šestáka v druhém kole voleb do senátu podpoří kandidát KSČM, Faktora kandidát Svobodných

Ve článku jsme také upravili informaci, že pan Šesták stojí o podporu neúspěšných kandidátů, a to přesto, že náš důvěryhodný zdroj toto tvrzení potvrdil. Přesto jsme se snažili vyjít panu Šestákovi vstříc. Je to tedy pan Šesták, který se na FB vyjadřuje nepřesně a nepravdivě. Redakce Drbny stejně tak odmítá tvrzení, že jsme ho tímto článkem chtěli znevýhodnit ve volbách a poškodit. Z článku nic takového nevyplývá.

Naprosto neadekvátní je pak emocionální část reakce, kde explicitně píše o opovrhování autory tohoto standardního žurnalistického textu, který nikomu nestraní ani nikoho neupřednostňuje. „V této souvislosti taky odmítám, jakékoliv spekulace o tom, že podporujeme kandidáty, kteří u nás proinvestují více peněz v inzerci, před jinými. Každý čtenář si může všimnout, že všechny komerční texty řádně označujeme. Jako všechna standardní média nesměšujeme inzertní a redakční část textu.“ uzavírá prohlášení Elmira Talířová.

Autoři

Štítky volby, zastupitelstvo, kandidát, strana, politika, senát, Jiří Šesták, Drbna, Drbna.cz, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Reakce senátního kandidáta Jiřího Šestáka na náš článek je naprosto scestná  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.