Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.
Ahojky zase po týdnu! Dneska vám píšu již pošesté a představuji tak svůj blog. Tentokrát to bude o posledním Tips, a tím je Gastro.
Jsem velmi šťastná, že jsem dostala tuto možnost a můžu se s vámi dělit prostřednictvím Budějcké Drbny o své názory, inspirovat vás, podělit se o nějaké užitečné rady, tvořit a dělit se s vámi o mé myšlenky touto cestou.
První týdny mého psaní byly hlavně o představení BKBlogu a o čem na něm píšu. Vzhledem k tomu, že tam patří i sekce Gastro, tak vám o něm napíšu i dnes pár slov. Dozvíte se, jaké mám své oblíbené restaurace, tipy na kulinářské zážitky jak v Čechách, tak i po světě.
Už nechci ani začínat slovy MILUJI GASTRONOMII, ale je to tak. :-) Je další mojí velkou vášní. Jsem velkým milovníkem jídla a všeobecně gastronomie jako takové. Jak už jsem vám psala o cestovaní nebo módě, tak tohle pro mě má podobný význam. Vše patří podle mého názoru dohromady a je to kultura každého národa.
Každý stát či město je vždy odlišné jak v módě a životním stylu, tak i v jídle. A to mě baví! Zkoušet kuchyně z různých koutů světa je pro mě velký požitek a nezapomenutelná zkušenost. Mám velké štěstí, že mám možnosti k tomu, abych mohla poznávat naši planetu. Jak už díky svým přátelům po celém světě a dobrodružné povaze, tak hlavně i mému chápajícímu manželovi, který moji vášeň pro cestování velmi podporuje. :-)
Takže už podle mého psaní můžete usoudit, že jsem velkým gurmánem.
Napíšu vám pár mých oblíbených restaurací po České republice a třeba vás budu inspirovat k vyzkoušení nových gastronomických zážitků podle mé chuti.
Brno: Sushi KOISHI, Il Mercato , Borgo Agnese, La Bouchée, Jakoby
Praha: Cafe Lamborghini (nejlepší těstoviny), Sasazu, Sushi Yami nebo Hanabi, La Finestra, Cafe-Cafe (nejlepší zákusky a saláty), La Bodeguita del Medio (velmi mám ráda její kubánskou atmosféru a její carpacio), Buddha Bar, Kolkovna (když na prasárničku, tak tam :-)) nebo Lokál.
České Budějovice: Pasta Grande (miluji jejich Aglio olio), Zeleninový bar, Hotel Zvon, Brio, Citro, Paluba a nejvyhlášenější pivnice Masné krámy.
Tohle jsou pro začátek moje nejoblíbenější restaurace. Budu stále objevovat nové a s tím budou přibývat i nové tipy. Kam zajít do restaurací po světě, co musíte kde vyzkoušet a jaká je jejich typická kuchyně, se budete vždy dozvídat na blogu právě v sekci Gastro, jako třeba tady ze Španělska.
P.S.: Přeji všem krásný zbytek týdne a příště už začínáme s módními tipy. :-) A to konkrétně o tom, jaké jsou nadčasové kousky, které vám nemůžou chybět v šatníku.
Dále mě můžete sledovat na mých stránkách www.bkblog.cz, Facebooku, nebo Instagramu.
KISS Vaše Baruš
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.