Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Rodiče s dětmi čeká Pohádkoland plný Šmoulů i Pohádkový les ve Stromovce

Čarodějnický a prvomájový týden bude sice chladný a deštivý, kulturní nabídka Českých Budějovic vás ale stoprocentně zahřeje. Oslavte 35 let s kapelou Semtam, užijte si jazzový večer v Kavárně Galerie Mariánská, vychutnejte si Festival duchovní sborové hudby nebo s dětmi přijďte na Pohádkový les do Stromovky!

Úterý 26. dubna

České Budějovice

Karel - táta vlasti - Malé divadlo - 10:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Žena jako druh - Jihočeské divadlo - 19:00
Slovo je mocná zbraň. Zvlášť v ruce obratné spisovatelky, která si z provokace udělala skvělý byznys. Její knihy Naprostá bezvýznamnost mužské sexuality, Oškliví podvádějící parchanti, Láska a jiná sprostá slova nebo Za vším hledej postel se staly bestsellery. Ale některým naivním obdivovatelkám pořádně zamíchaly život.

Semtam 35 let - Malá scéna - DK Metropol - 19:00
Jihočeská bluegrassová kapela Semtam slaví na Malé scéně DK Metropol pětatřicátiny! Není to náhodně vybrané místo. S touto scénou je kapela provázána od samého vzniku.

Real Student Rock'n'Roll party vol.I - klub K2 - 21:00
Nesmrtelné hvězdy jako Elvis Presley, Chuck Berry, Buddy Holly nebo třeba Little Richard! To a ještě více na exkluzivním tematickém tanečním večírku v klubu K2.

Středa 27. dubna

České Budějovice

Kreutzerova sonáta - Studiová scéna Na Půdě - 10:00
Hra o lásce, zradě a vraždě podle Tolstého sexuální novely z roku 1890, která byla ve své době pro skandálnost soudně pronásledována. Školní představení.

Filmový klub Aktiv - Room - CineStar - 14:30
Filmový klub Aktiv nejen pro seniory vás zve na film Room. Režie: Lenny Abrahamson. Hrají: Brie Larson, která získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli.

Muž sedmi sester - Jihočeské divadlo - 19:00
Svést 7 sester během 7 dnů a získat tak bezmezný obdiv kamarádů? Erotická groteska je volně inspirovaná skandální prvotinou Jaroslava Havlíčka, autora Petrolejových lamp, Helimadoe a Neviditelného.

Vojnarka - Divadlo U Kapličky - 19:00
K 120. výročí založení našeho souboru uvádíme hru Aloise Jiráska Vojnarka, která byla první hrou, kterou náš soubor nastudoval a uvedl.

Jak přežít single - Dámská jízda - CineStar - 19:00
Kromě promítání filmu Jak přežít single se můžete těšit na prezentaci Konopné lékárny, prezentaci nové regionální televize Jižní Čechy, welcome drink a bohatou tombolu.  

Jazz se String 5 A.J. - Kavárna Galerie Mariánská - 19:00
Přijďte si poslechnout kapelu String 5 A.J. a užijte si jazzový večer.

Čtvrtek 28. dubna

České Budějovice

Frankenstein - Malé divadlo - 10:00
Horor pro děti i dospělé o šíleném vědci Viktoru Frankensteinovi, který chtěl stvořit umělého člověka. Inscenace s živým klavírním doprovodem, živým operním zpěvem, živou baletkou a loutkou v nadživotní velikosti. Inscenace vzniká za spolupráce Malého divadla, opery, baletu a orchestru Jihočeského divadla.

Stavění Máje 2016 - koleje Jihočeské univerzity - 16:00
Jako každoročně pořádá Zemědělská fakulta stavění májky. K poslechu a tanci zahrají: The Ownroadies, Pirates Of The Pubs, Kohout plaší smrt, Constantine, Osa Killers.

Archa naděje - Jihočeské divadlo - 17:00
Velký příběh podle skutečné události. Poslední loď s židovskými uprchlíky, kterým nacisté ještě dovolili odejít z Československa, vyplouvá vstříc nejistému osudu. Pasažéři mají jen své životy a naději, že se dostanou do Zaslíbené země. Nad vodou je drží vratká loď a hlavně smysl pro humor a swingová kapela. Svět knihy 2016.

Stephan Vladar - Jihočeská filharmonie - 19:00
Stephan Vladar - klavír a dirigent. Program: Wolfgang Amadeus Mozart - Ballett Musik aus der Oper Idomeneo, Jean Sibelius - Pelléas et Mélisande, Dimitrij Šostakovič - Hamlet (scénická hudba), Wolfgang Amadeus Mozart - Symfonie č. 36 C dur „Linecká“, KV 425.

LiStOVáNí - Fotbalové deníky - Malé divadlo –-20:30
Blíží se česká účast na fotbalovém Euru. Nejenom proto LiStOVáNí vyráží znovu na turné s Jiřím Hájíčkem a jeho Fotbalovými deníky, které kdysi psal po Mistrovství světa ve fotbale v Německu. Tato road movie není ale zdaleka jen o fotbale a už vůbec ne jen pro muže.

Hustej Wimpy - mcFabrika - 20:00
Maestro of Pornofolk Music se vrací do Českých Budějovic.

Ceveo - psychedelic / post-rock night - Velbloud Music Bar - 20:30
Ceveo, to jsou kluci z Lince, kteří se dali dohromady v roce 2009.

Duodos V díře - V díře - 21:00
Hudební dobroty v Díře s Duodos.

Pátek 29. dubna

České Budějovice

Frankenstein - Malé divadlo - 10:00
Horor pro děti i dospělé o šíleném vědci Viktoru Frankensteinovi, který chtěl stvořit umělého člověka. Inscenace s živým klavírním doprovodem, živým operním zpěvem, živou baletkou a loutkou v nadživotní velikosti. Inscenace vzniká za spolupráce Malého divadla, opery, baletu a orchestru Jihočeského divadla.

Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách - Jihočeské divadlo - 19:00
K poctě největšího světového dramatika, od jehož úmrtí v roce 2016 uplyne 400 let, sehrají tři herci všech jeho 37 her a 154 sonetů ve 120 minutách! Zdá se vám to neuvěřitelné? Přijďte se přesvědčit, divte se a bavte se.

Festival duchovní sborové hudby - 3. ročník - Růženecký kostel - 19:00
Účinkují: KPS Abwun, Sbor se „Z“ Gymnázia Česká, Sbor jihočeských učitelek a SPS Nocturno Sezimovo Ústí. Na programu jsou písně od renesance po černošské spirituály.

Hallucinator (ITA) - Komiks - 20:00
Line-up: Hallucinator (FSRECS, PRSPCT, Yellow-stripe), support: Shmidoo, Dirty Boy, Shanix, R-Flyer, Thinngy.

Pohřební kapela + Neverbeen2jamaica - Velbloud Music bar - 20:30
Koncert crossoverové skupiny Pohřební kapela a skupiny Neverbeen2jamaica. Afterparty DJ Boris Planeta.

Dance Madness Party - Bar Broukárna - 21:00
Zahraje DJ Frenkk.

Paulie Garand / Boomerang Tour 2016 - klub K2 - 21:00
Paulie Garand, Kenny Rough, Roseck, Dave & Sony, Dj Ramel. V listopadu 2015 vyšla absolutně nejúspěšnější deska od značky Paulie Garand x Kenny Rough a teď se vracejí s novou show.

Sobota 30. dubna

České Budějovice

Pohádkový les - Stromovka - 10:00 - 15:00
V sobotu se to bude ve Stromovce hemžit pohádkovými bytostmi. Sněhově bílé stanoviště u Křemílka s Vochomůrkou, vousatý Krakonoš, neposlušný Budulínek, slaďoučký Koblížek i nebojácní hasiči, ti všichni budou nedočkavě vyhlížet děti! Za splnění úkolu získají děti razítko do pohádkové karty. Začátek pohádkové stezky je u vodní plochy Bagr. V prostoru startu bude návštěvníky bavit balónkový kouzelník. Nachystaná bude i venkovní čítárna a zapůjčení budou plastové kánoe.

Shakespeare v Hollywoodu - Jihočeské divadlo - 17:00
Shakespearův Sen noci svatojánské jako hollywoodský trhák? Slavný režisér Max Reinhardt tvrdí, že ano, je to ale Evropan a o americkém byznysu neví nic. Bratři Warnerovi si rvou vlasy. Kvůli lásce jednoho z nich k filmové hvězdičce toužící po umění, může firma Warner’s Brothers přijít na buben.

Z cyklu Živě a zevnitř: Díl VIII. Jak napsat příběh - Ateliér za kavárnou Kuloár - 12:00 - 18:00
Workshop tvůrčího psaní / Máte sen vymyslet povídku, scénář, knihu, nebo jen dobře odvyprávět historku? Neměli jste k tomu odvahu, nebo jste se zasekli u druhé kapitoly? Janek Lesák, režisér, dramaturg a scénárista, který působí v Malém divadle, s vámi poodhalí základní principy, díky nimž můžete své příběhy vystavět, sepsat i vyprávět.

Khroma - Colapso - Zerohero - mcFabrika - 20:00
Elektronická hudba, heavy metal. Khroma (FIN), Colapso (ECU), Zerohero (CZE).

Trio De Compostela & Slepý Střeva - Horká vana - 20:00
Trio De Compostela - kapela, která si neklade žádná žánrová omezení a i přes určitý španělský základ hraje i české, chorvatské či anglické songy. Slepý střeva - folkové duo s nádechem rocku, na začátku cesty.

Reggae Nite VI. - Komiks - 21:00
MessenJah, Mic-Key Dreadalist (Urban Robot), Boldrik (selector Boldrik), Fubatan (Forward March Posse).

Neděle 1. května

České Budějovice

Pohádkoland - Budvar aréna - 16:00
Šmoulové jsou zpět! Největší hudební show pro děti i celou rodinu. Show plná světelných efektů, výtečných tanečních vystoupení a hlavně oblíbených „Šmoula hitů“ roztančí děti i rodiče.

Dalibor Janda a skupina Prototyp - Restaurace Gerbera - Budvar Arena - 20:00
Předkapela: The Blues Connection, host: Jiřina Anna Jandová.

Pondělí 2. května

České Budějovice

Etiketa pro sígry - Malé divadlo - 10:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Pryč z Mullingaru - Jihočeské divadlo - 19:00
Nebaví vás vaše práce? V místě, kde žijete, to už nemůžete vydržet? Tak se seberte a pryč odtud! Pryč z Mullingaru a všech podobných otravných děr. Hra se svérázným irským humorem o cestě ke štěstí a k lásce. S úspěchem uvedena na Broadwayi v lednu 2014. Autor je nositelem Pulitzerovy ceny i ceny Tony za hru Pochyby.

Mladí budějovičtí hudebníci se představují - Jihočeská vědecká knihovna Lidická (audiosál) - 19:00
Kytarový recitál Barbory Kubíkové.

Autoři | Foto Matěj Večeřa

Štítky hudební skupina, České Budějovice, les, Metzlův dům, Jihočeské divadlo, hudba, láska, Stromovka, William Shakespeare, Paulie Garand, kniha, kavárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Rodiče s dětmi čeká Pohádkoland plný Šmoulů i Pohádkový les ve Stromovce  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.