Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Týden je plný divadla, ale nezahálí ani kluby

V hlavní roli bude tento týden divadlo, ale na své si přijdou i příznivci taneční párty, kvízové zábavy a klubových koncertů. Okoukněte pestrou nabídku tohoto pracovního týdne, určitě vám něco padne do oka.

Úterý 14. února

České Budějovice           

Příležitost dělá zloděje/ aneb Italština pro zamilované – Jihočeské divadlo – 19:00
Slibně rozjetý operní road-trip do Neapole končí v bláznivých zmatcích v momentě, kdy na dálku dohodnuté námluvy nečekaně zkomplikuje záměna zavazadel a následně i osob. Když se navrch přidají i vrtochy půvabné, nicméně temperamentní Italky, je to příslib zábavy nejen pro milovníky opery.

Kreutzerova sonáta – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Hra o lásce, zradě a vraždě podle Tolstého "sexuální novely" z roku 1890, která byla ve své době pro skandálnost soudně pronásledována.

Chytrý kvíz v Adore's Cafe – Adore’s Cafe – 19:30
Tužka, papír, žádný mobil a neveřejné týmové odpovědi. Pojď se bavit a vyzkoušet si, na kolik otázek umíte vymyslet odpověď. Vyrazíš s přáteli na pivo, strávíte spolu fajn večer a můžete u toho vyhrát jednu ze skvělých cen! Odměňujeme vítěze, nejlépe tipující tým i další hráče. Hrajeme o lahvinku Jacka Danielse a další ceny!

Welcome semester party – K2 – 20:00
A je to tady! Tohle ti dodá sílu do zbylých zkoušek! Před K2 opět vyroste obří party stan s designovým K2 Airbarem s těma nejvíc vychytanýma míchanýma drinkama! Prostě si uděláme v zimě letní party!

Středa 15. 2.

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 18:30
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Trubadúr – DK Metropol – 19:00
Giuseppe Verdi. Ústřední postavou tragického příběhu je žena poznamenaná hrůzným traumatem minulosti. Její neukojitelná touha po pomstě v ní pozvolna ničí všechno lidské a stane se nakonec osudnou i pro Manrica a Lunu, dva soky v lásce, kteří až do poslední chvíle netuší, že jsou ve skutečnosti sourozenci.

Chytrý Kvíz Lucky Burger 88 – Lucky Burger 88 – 19:00
Přijď se bavit! Vyrazíš s přáteli třeba na dobré pivo a burger, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti 15minutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor.

Alois Jirásek: Vojnarka – Divadlo U Kapličky – 19:00
Láska a sobectví, rub a líc jedné mince lidských osudů. Příběh téměř současný. Představení bylo uvedeno u příležitosti založení Divadelního spolku J. K. Tyl České Budějovice dne 5. září 1895. Režie: Jan Štěch.

Jihočeská filharmonie & Jana Boušková – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – středa a čtvrtek 15. a 16. 2. – 19:00
Jihočeská filharmonie. Harfa Jana Boušková, dirigent: Michael Roháč. Wolfgang Amadeus Mozart: Don Giovanni (předehra k opeře), Claude Debussy: Danse Sacrée et profane, Camille Sainmt-Saëns: Morceau de concert, op. 154, Albert Roussel: Concert pour petit orchestre, Juraj Filas: 2. komorní symfonie.

Kreutzerova sonáta – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Hra o lásce, zradě a vraždě podle Tolstého "sexuální novely" z roku 1890, která byla ve své době pro skandálnost soudně pronásledována.

Study hard vol. 2 support Subform.cz – River music club – 20:00
Další taneční párty třetí středu v měsíci, chceme z toho udělat takovou příjemnou tradici, tak si přijďte dát něco dobrého k pití a trochu rozhýbat kostru.

Pinkin – Velbloud Music Bar – 20:00
Gay, Lesbian and Friends party.

Drum Effect / Snookey (LiR, Bassistaz) – Komiks klub – 21:00
K DJingu se Snookey dostala v roce 2008 a v začátcích zaplňují její vinyl bag hlavně liquid-funkové desky. V dubnu 2011 Kan-Jacca zakládá DJane crew s názvem BasSistaz a Snookey se stává jednou z 6 zakládajících členek. V současné době (říjen 2014) se crew rozrostla až na počet 18 DJek – z ČR i ze Slovenska.

Čtvrtek 16. 2. 

České Budějovice                                                 

Besídka – SUD – studentské universitní divadlo – 18:30
Komponovaný večer z ukázek tvorby nejmladších dramaťáků.

Chytrý kvíz Měsíc ve dne – Měsíc ve dne – 19:00
Přijď se bavit! Vyrazíš s přáteli třeba na dobré pivo, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti 15minutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor. Odměňujeme vítěze a nejlépe tipující tým. Přitom stačí pouze selský rozum, důvtip a dobrý odhad.

Kati – Jihočeské divadlo – 19:00
Premiéra. Druhý nejlepší kat v Anglii je v malé hospůdce v Oldhamu něco jako místní celebrita. Pivo je sice hnusné, ale čepuje ho kat! Jenže trest smrti zrušili a kdo ví, jak to půjde dál. Navíc to vypadá, že muž, kterého nedávno oběsil, byl nevinný, a pravý vrah se toulá někde poblíž. A když zmizí katova patnáctiletá dcera, začíná jít do tuhého…

Autoři | Foto Jihočeské divadlo

Štítky divadlo, láska, České Budějovice, pivo, Jana Boušková, Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi, Claude Debussy, Neapol, Alois Jirásek, Albert Roussel, Jack Daniels

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Týden je plný divadla, ale nezahálí ani kluby  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.