Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Dorazí italská kapela Smokey Punch a v K2 to rozjede DJ Sayko

Objevte punk-rockovou kapelu Smokey Punch, zajděte si na párty do Fabriky nebo K2 a v sobotu si nenechte ujít Krajskou přehlídku dětských folklorních souborů.

Pátek 28. dubna

České Budějovice

Smokey Punch Live – Stage club&restaurant – 16:30
Do Stage dorazí punk-rocková kapela Smokey Punch z italské Parmy v rámci svého evropského turné Dynamite Show a bude to pořádná jízda.

Tak či Tak – Pirogy u Niny – 19:00
Přijďte si poslechnout koncert kapely Tak či tak, která hraje převážně folk a bluegrass.

Shakespeare v Hollywoodu – Jihočeské divadlo – 19:00
Shakespearův Sen noci svatojánské jako hollywoodský trhák? Slavný režisér Max Reinhardt tvrdí, že ano, je to ale Evropan a o americkém byznysu neví nic. Bratři Warnerovi si rvou vlasy. Kvůli lásce jednoho z nich k filmové hvězdičce toužící po umění, může firma Warner’s Brothers přijít na buben.

Opona! – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Richard, herec a režisér v jedné osobě, a navíc divoch se zálibou v alkoholu, chystá premiéru. Jeho herecké partnerky před ním ale utíkají jedna za druhou. Jako poslední záchrana se objeví Lies, Richardova dávná kolegyně a láska, teď šťastně provdaná za úspěšného lékaře. Na jevišti to jde skvěle, ale v zákulisí to brzy začíná vřít…

Dabl brzdej punkparty – mcFabrika – 19:30
Jedinečná narozeninová párty. Klobouk a Korry slaví narozky a jako narozeninové menu si pro vás připravili následující program: Soukromey pozemek (punk Příbram), Sex Deviants (punk rock Strašice), Flaška Visočini (HC punk Temelín) a Hovno pankáči (punk Budějce).

Toxymoron D&B Madness w. Sayko, Tod & Neuro:lab – K2 – 21:00
Dubnový díl drum&bassového šílenství Toxymoron – dorazí legenda DJ Sayko! Je jedním z nejdéle působících D&B DJs u nás. Hraje od roku 1992 a za tu dobu účinkoval na stovkách akcí. Pozvání na jih přijala také čerstvá krev ze stáje Urban Scalp – Tod a Neuro:Lab. Jsou mladí, nadějní, draví a drum&bass je prostě baví.

Sobota 29. dubna

České Budějovice

Krajská přehlídka dětských folklorních souborů – DK Metropol – 13:00
Tradiční přehlídka, které se zúčastní přibližně deset dětských folklorních souborů, je jednou za dva roky pořádána Domem dětí a mládeže České Budějovice. Z této přehlídky nominuje odborná porota jeden nebo dva soubory na celostátní přehlídku v Jihlavě.

Don Juan – Jihočeské divadlo – 19:00
Premiéra. Nejslavnější svůdce všech dob věří jen tomu, že dvě a dvě jsou čtyři a čtyři a čtyři je osm. A že jediné, co má na tomhle světě smysl, je pít dobré víno a milovat krásné ženy. A možná ještě něco – vysmívat se všem tupcům a pokrytcům.

Trubadúr – DK Metropol – 19:00
Giuseppe Verdi. Ústřední postavou tragického příběhu je žena poznamenaná hrůzným traumatem minulosti. Její neukojitelná touha po pomstě v ní pozvolna ničí všechno lidské a stane se nakonec osudnou i pro Manrica a Lunu, dva soky v lásce, kteří až do poslední chvíle netuší, že jsou ve skutečnosti sourozenci.

LiStOVáNí / Život k sežrání – Malé divadlo – 19:30
Benjamin, pro všechny krátce Ben, žije s matkou na předměstí Paříže, chodí na sedmiletý gympl a je v pohodě. Jen ostatní jsou trochu nervózní... Ben váží o dvacet kilo víc, než by měl. Nezbývá než nastartovat vůli, přečkat výsměch spolužáků a pokusit se zhubnout. Mikäel Ollivier na deka přesně vyvážil román o francouzském „metráčkovi“ současného světa, kde děti mohou mít všechno, co chtějí, a přitom jim často chybí to nejdůležitější.

Attack Vertical, Colossus Fall (CH) + Vihar, TBA – mcFabrika – 19:30
Attack Vertical – během osmnáctiletého působení se kapela propracovala do stylu death metalu, který v současnosti hraje, a prokázala jejich vášeň pro tvoření a hraní této muziky. Colossus Fall – kapela původem z Ženevy, založena roku 2011. Vihar – doomová stálice na domácí scéně.

Neděle 30. dubna

České Budějovice

Humor v opeře II. – Husův sbor – kostel – 17:00
Zpěv: Irena Lenzová, Viktor Toms, Josef Hajna a Jan Maule, klavírní doprovod: RNDr. Ladislav Tříska. Pořadem provází: Petr Cozl.

Squawk Jump-up Night w/ Drop Database – Komiks klub – 21:00
První ryzí jump-upová noc v Komiksu. Jako hlavní host vystoupí Drop Database (jump-up.cz, Frogs On Acid). Support DJs: R-Flyer, ShaniX, The Fury.

Autoři

Štítky hudební skupina, České Budějovice, William Shakespeare, láska, Jihočeské divadlo, punk, Max Reinhardt, Dům kultury Metropol, Giuseppe Verdi, Sen noci svatojánské, Don Juan, Parma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Dorazí italská kapela Smokey Punch a v K2 to rozjede DJ Sayko  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.