Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Na jihu vystoupí Andrea Tőgel Kalivodová i Dejvické divadlo

Zajděte si poslechnout mezzosopranistku Andreu Tőgel Kalivodovou, která v Budějcích vystoupí poprvé. A herci z Dejvického divadla předvedou na prknech Jihočeského divadla inscenace Ucpanej systém a Kakadu.

Úterý 9. května

České Budějovice            .

Ucpanej systém / Dejvické divadlo – Jihočeské divadlo – 19:00
Podle povídek z knihy a scénáře k filmu Irvina Welshe Acid House. Ucpanej systém získal cenu Alfréda Radoka za nejlepší inscenaci roku 2012. Pozor, jde o nejprostší inscenaci v historii Dejvického divadla!

Andrea Tőgel Kalivodová – Metropol – Divadelní sál – 19:30
Pěvecký recitál přední české mezzosopranistky, sólistky Národního divadla, jejíž hlas znají také v Evropě, kde pravidelně koncertuje, několikrát navštívila i Japonsko, Koreu i USA. V Českých Budějovicích se v samostatném recitálu, za klavírního doprovodu L. Vondráčkové, představí vůbec poprvé.

Antonín Padrta feat. House de Luxe – Velbloud Music Bar – 20:00
Nové pravidelné hraní u Velblouda. Jedinečnej mejdan od Dj Antonín Padrta (DiscoDaddy). Dobrá muzika, dobré pití, hostující DJs a tématické večery. Stay tuned!

Středa 10. května

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 10:00, 17:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Noc literatury 2017 – Český rozhlas – Studiový sál, střešní terasa budovy E.ON, Hvězdárna a planetárium České Budějovice – terasa, Vodárenská věž – podzemní vodojem firmy ČEVAK – 18:00
Veřejná čtení na netradičních místech. Na čtyřech místech v centru Českých Budějovic zazní novinky evropské literatury v českém překladu. Čtení probíhá paralelně na všech místech od 18.00 do 22.00 v půlhodinových intervalech. Sami si můžete zvolit, která místa během večera navštívíte.

Kakadu / Dejvické divadlo – Jihočeské divadlo – 19:00
Wendy není stejná jako její vrstevnice. V něčem je naprosto jiná, výjimečná. Těžko navazuje vztahy s ostatními lidmi, těžko zvládá běžné každodenní situace, některé její reakce jsou naprosto šokující. Wendy má opravdový problém se svým okolím. To ale neznamená, že by o kontakt s druhými lidmi nestála. Jen je to pro ni mnohem obtížnější, protože neví, jak na to. Wendy je totiž autistka…

Tennesse Wiliams: Báječná neděle v parku Créve Coeur – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Z veliké vášně a touhy po štěstí se proplétá příběh čtyř ženských hrdinek. Ve společenské rubrice místního nedělníku se objeví oznámení, které – v každé z nich jinak – vyvolá nečekanou aktivitu. Nechtějí nic víc a nic míň než kdokoli z nás: vymanit se z nijakosti obyčejného života, žít romantický život plný vzruchů i vykřičet svou žádostivost navzdory šedi dnů.

Exitab tour: Stroon, Bios, Tittingur, Náruč Aster – Velbloud Music Bar – 20:00
Bios – nejnovější práce Jozefa Tušana a Borisa Sirku je koncepčně spjatá se specifickým druhem minerálů, které svojí pravou, fluorescenční tvář ukazují jen po setmění. Stroon je jedním z nejvšestrannějších hudebníků na slovenské půdě. Jeho sólo vystoupení charakterizují rovné mid-tempo beaty, tak i pomalejší experimentální polohy pokryté synthovými plochami a minimalistickými harmoniemi vibrafonu. Tittingur je těžkotonážní noise techno duo usazené mezi Bratislavou a Kodaní.

Liquid Night – Komiks klub – 21:00
Těšit se můžete na pravidelnou dávku melodického a tekutého drum & bassu v klubu Komiks. K poslechu a k tanci zahrají nadějní nováčci Moongose v B2B setu s Constant a dále DJ Kuře. Doplní je DJs z Young Blood Crew – Shanix a The Fury.

Čtvrtek 11. května  

České Budějovice

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 10:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Vox Novus – koncert duchovní hudby – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Lidická 1 – audiosál – 19:00
Ženský pěvecký sbor přednese Pergolesiho Stabat Mater.

Jenom tři mušketýři – Dominikánský klášter s chrámem Obětování Panny Marie – Rajská zahrada – 20:00
Příběh starší než vaše babička, divadlo lepší než dovolená v Provence. Co by se stalo, kdyby tři mušketýři zůstali opravdu jenom tři? Vyletněná parafráze jednoho z nejslavnějších románů všech dob v unikátní úpravě pro tři herce a kapelu.

Autoři | Foto dejvickedivadlo.cz

Štítky Dejvické divadlo, České Budějovice, divadlo, koncert, Jihočeské divadlo, Alfréd Radok, Evropa, Japonsko, USA, Zdeněk Svěrák, Jiří Jelínek, The Fury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Na jihu vystoupí Andrea Tőgel Kalivodová i Dejvické divadlo  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.