Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Zahrají The World Famous Glenn Miller Orchestra a Poutníci naživo!

Přijďte si poslechnout naživo nejslavnější swingový orchestr The World Famous Glenn Miller Orchestra, stejně jako legendární brněnskou bluegrassovou a country kapelu Poutníci. Neobvyklý hudební zážitek vás čeká na koncerte s tibetskými mísami. A v Divadle U Kapličky má premiéru komedie Světáci.

Úterý 16. ledna

České Budějovice

Čechomoří – Malé divadlo – 10:00
V roce 1975 podal inženýr Karel Žlábek zlepšovací návrh v podobě do detailů propracovaného projektu rychlostní železnice, která by podzemním tunelem spojovala České Budějovice s Jadranem. Autorská inscenace o snech českého národa k výročí 100 let republiky.

Zvuková lázeň hojnosti na přivítanou – koncert s tibetskými mísami – Centrum setkávání – 18:30
Centrum setkávání zve na první večerní akci po přestěhování do nových prostor. Přijďte si dopřát očišťující a relaxační zvukovou lázeň s tibetskými mísami na téma hojnost.

Klavírní recitál Tomáše Lísala – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Lidická 1 – audiosál – 19:00
Jazzový podvečer s klavíristou Tomášem Lísalem.

Kati – Jihočeské divadlo – 19:00
Druhý nejlepší kat v Anglii je v malé hospůdce v Oldhamu něco jako místní celebrita. Pivo je sice hnusné, ale čepuje ho kat! Jenže trest smrti zrušili a kdo ví, jak to půjde dál. Navíc to vypadá, že muž, kterého nedávno oběsil, byl nevinný, a pravý vrah se toulá někde poblíž. A když zmizí katova patnáctiletá dcera, začíná jít do tuhého…

Středa 17. ledna

České Budějovice

Čechomoří – Malé divadlo – 17:00
V roce 1975 podal inženýr Karel Žlábek zlepšovací návrh v podobě do detailů propracovaného projektu rychlostní železnice, která by podzemním tunelem spojovala České Budějovice s Jadranem. Autorská inscenace o snech českého národa k výročí 100 let republiky.

Shakespeare v Hollywoodu – Jihočeské divadlo – 19:00
Shakespearův Sen noci svatojánské jako hollywoodský trhák? Slavný režisér Max Reinhardt tvrdí, že ano, je to ale Evropan a o americkém byznysu neví nic. Bratři Warnerovi si rvou vlasy. Kvůli lásce jednoho z nich k filmové hvězdičce toužící po umění, může firma Warner’s Brothers přijít na buben.

Světáci – premiéra – Divadlo U Kapličky – 19:00
Parta tří fasádníků od Velhartic pracuje v Praze. Po dramatickém zážitku v grilbaru Diplomat, kde způsobí požár, se rozhodnou vzdělat se v oblasti společenského chování. Odevzdají se do rukou zkušeného vychovatele, emeritního profesora tance a společenské výchovy. Kdo mohl tušit, že nakonec natrefí na trojici podobně „dobře vyškolených“ lehkých dam?

The World Famous Glenn Miller Orchestra – KD Vltava – 19:00
Letos přijíždí nejslavnější swingový orchestr s novým CD a programem „Jukebox Saturday Night“, v rámci kterého zazní evergreeny jako Jukebox Saturday Night, Blue Moon, Everybody Loves My Baby a What a Wonderful World.

Poutníci – Český rozhlas České Budějovice – Studiový sál – 19:00
Legendární brněnská bluegrassová i countryová kapela Poutníci. První a nepochybně atraktivní veřejná nahrávka. Dnešní omlazenou čtyřčlennou a hráčsky rovněž excelentní sestavu Poutníků vede jeden z důležitých článků jejich zlaté éry kontrabasista, zpěvák i autor Jiří Karas Pola.

Tančírna – latinskoamerické tance – Klub Slavie – 20:00
Vždy dvě středy v měsíci jsou vyhrazeny pro milovníky salsy, kteří by si rádi zatančili v tomto celosvětově oblíbeném rytmu. Nabízí se vám ideální příležitost naučit se nové kroky a poznat další tanečníky ze „salsa komunity“ jižních Čech.

Electro, Trap & Dubstep Night / DJs Hlava (Bass Drop), Yne66683 – Komiks klub – 21:00
DJs: Hlava (Bass Drop), Yne66683 + local support.

Čtvrtek 18. ledna

České Budějovice

Lajka vzhůru letí – Malé divadlo – 10:00
Její zemí bylo smetiště a jí patřilo hvězdné nebe nad hlavou. A pak se stala hrdinou. Prvním živým tvorem na oběžné dráze naší planety. Hvězdy na dosah tlapky – a co dál? Vesmír je opojný jako svoboda. Vesmír je nekonečný – ale život ne.

Živý obraz – Jihočeské divadlo – 19:00
Nasadit si do domu cizího člověka je vždycky trochu risk. I když jde jen o mladou uklízečku, na první pohled naprosto neškodnou. Jak má ale obyčejná uklízečka zvládat roli hromosvodu pro všechny v rodině?

Autoři | Foto Facebook Glenn Miller Orchestra

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, Glenn Miller, České Budějovice, miska, Karel Žlábek, Metzlův dům, hudební skupina, kaplička, William Shakespeare, Jaderské moře, Jihočeské divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Zahrají The World Famous Glenn Miller Orchestra a Poutníci naživo!  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.