Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budejckadrbna.cz – Jak se doma starat o plnovous?

PR článek

Móda zarostlých tváří si získala mnoho mužů. Návštěvu barbershopu obvykle dělí několik týdnů. Vousy svědí, přerůstají, vypadají vysušeně a už by potřebovaly ruku zkušeného holiče. Jak si tedy udržet pěkně upravený plnovous i doma?

Mytí je základ

Vlasy i vousy všech délek se musí mýt. Pro mytí vousů jsou dnes dostupné speciální šampony. Odstraňují nejen nečistoty z porostu tváře, ale u plnovousu usnadní rozčesávání a zabrání vzniku statické elektřiny. Obvykle stačí mýt vousy jednou až dvakrát týdně. Pokud ale používáte více pečujících nebo stylingových přípravků, myjte vousy každý den. Nikdy nepoužívejte šampon na vlasy, má jiné složení, a tak by neprospěl vousům ani vaší pokožce.

Vhodná péče zlepší nejen vzhled

Pocit svědící pokožky a vousy bez lesku. Obojí pomohou vyřešit pečující oleje. Vousy provoní, dodají jim výživu a zamezí a loupání pokožky pod nimi. Doporučené používání je podle potřeby, obvykle denně nebo jednou za dva dny. Určitě je oceníte i u delšího strniště.

Styling zkrotí každý plnovous

Opravdu dlouhý plnovous občas potřebuje zkrotit, protože si dělají, co se jim zachce. Na to využijete vosky a balzámy. Nejen, že zabrání jejich neposednosti, ale dodají jim ochrannou vrstvu, která chrání před vnějšími vlivy. Balzámy často obsahují vitamíny, takže zároveň podporují růst.

Pravidelné mytí a péče by měla být doplněná rozčesáváním. Kartáče jsou vhodné pro kratší vousy, plnovousy si zaslouží pořádný hřeben, kterým pročešete celou délku.

Oholení vousů okolo bradky

Vousy nikdy nerostou jenom tam, kde je potřeba. Dokonale upravená tvář vyžaduje oholení vousů rostoucích kolem plnovousu nebo bradky. Pokud vám na tom záleží, zvládnete to částečně i sami doma. Vousy na krku doporučujeme zkracovat zastřihovačem jednou až dvakrát týdně. Pokud ho použijete bez hřebenu, dosáhnete délky asi 0,5 mm. Kontury vousů na tváři oholíte dohladka pomocí shavetty, strojku s jednou žiletkou anebo žiletkovým strojkem se zarovnávacím břitem. Péči barbershopu to sice nenahradí, ale můžete vypadat upraveně i mezi jednotlivými návštěvami.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky barbershop, plnovous, šampon, vousy, pokožka, návštěva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budejckadrbna.cz – Jak se doma starat o plnovous?  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.